IN MEMORIAM - Србољуб Срба Симеуновић

П ре неколико дана преминуо је наш драги колега у пензији Србољуб Срба Симеуновић, који је у Поливалентној патронажној служби Дома здравља Ваљево радио од оснивања.

Виши медицински техничар Србољуб Симеуновић рођен је 1949. године у Бабиној Луци код Ваљева. Основну школу завршио је у Бабиној Луци и Бранковини, а Средњу Медицинску школу у Ваљеву. Школовање наставља на Вишој Медицинској школи у Београду. У Поливалентној патронажној служби радио је од њеног оснивања , до краја свог богатог радног века.

Дом здравља и Здравствени центар Ваљево, као и његова Патронажна служба , памтиће га као честитог човека и врхунског здравственог професионалца , кога су красиле бројне врлине. Увек приступачан, комуникативан,с а осмехом на лицу. На професионалном пољу радан и вредан, одговоран, креативан, спреман да подели са колегама како знање и вештине у послу, тако и радост и тугу... бреме живота које често није било лако.

Кроз свој дуги и плодни радни век радио је на усавршавању и унапређењу професије медицинских сестара и здравствених техничара, како кроз подршку образовању, тако и кроз стручно усавршавање и сарадњу са колегама из старе Југославије и Србије, кроз стручно-профилске асоцијације и удружења здравствених радника у Колубарском округу и земљи.

Добитник је више професионалних признања и захвалница за активно учешће на пољу професије.

Волео је село и српског сељака.... Свој позив патронажног техничара доследно је обављао кроз свакодневне кућне посете корисницима, највећим делом на сеоском терену, али и у граду.Био је њихов здравствени васпитач, просветитељ, промотер јавног здравља, посредник са другим Службама Дома здравља и институцијама у локалној заједници, али је, пре свега, био пријатељ њихових породица, духовни брат и човек од поверења.

Посебан таленат и дар којим је пленио било је његово беседништво и песништво, којим је употпуњавао свој рад на здравственим манифестацијама попут „Медицинског села“, које је заједно са својом установом, службом и сеоским месним заједницама припремао, организовао и учествовао у њиховој реализацији.

Колеге , пријатељи и познаници памтиће га као здравственог радника који је оставио неизбрисиви траг и најлепша сећања.

Иза себе је оставио супругу Оливеру, сина Слободана, кћерку Јелену и унуке.

Србољуб Срба Симеуновић сахрањен је 22. фебруара у родној Бабиној Луци, уз топао опроштајни говор представника свештенства Ваљевске цркве, присуство породице, родбине, колега и пријатеља.

У име Поливалентне патронажне службе ДЗ Ваљево

Славица Филиповић

Струковна медицинска сестра – специјалиста јавног здравља

Повратак на Главну страну