Изаберите свог лекара

Zašto je važno imati izabranog lekara?

Законом о здравственом осигурању (члан 146) дефинисано је питање изабраног лекара који се бира најмање на годину дана из области опште медицине или медицине рада, педијатрије, гинекологије и стоматологије.

Изабрани лекар води рачуна о свим сегментима здравља пацијента, у редовном је контакту са њим, боље га познаје и упућенији је у његово здравствено стање, док пацијент добија ефикаснију и квалитетнију здравствену услугу, лакше долази до лекара, има могућност телефонског заказивања прегледа или сталне терапије, као и добијања савета директним разговором преко броја у ординацији који сваки пацијент добија од тима.

Како изабрати свог лекара?

На Инфо-пулту поред главног улаза у Дом здравља грађани могу да се информишу о процедури бирања лекара, могу сазнати који лекари су им на располагању, као и зашто је важно да изаберу лекара који ће се бринути о њиховом здрављу.

Сваки пацијент у Дому здравља добија формулар на коме се изјашњава код ког лекара ће се лечити - преузмите формулар (PDF-105KB). Љубазно особље на Инфо-пулту помоћи ће грађанима да попуне формулар. Потребно је да грађани код себе имају здравствену књижицу и личну карту.

Могу ли да закажем преглед код другог лекара?!

Пацијенти морају заказивати прегледе само код свог лекара, док ће хитни случајеви бити посебно збринути. Ако још увек нисте изабрали свог лекара, морате сачекати на преглед док неко од лекара не буде слободан.

Повратак на Главну страну