Служба за здравствену заштиту одраслог становништва

  • Радно време: 7-20 sat
  • Начелник: Др Бранислав Јовановић
  • Главна сестра: Славица Миловановић

Служба за здравств. заштит. одраслих орханизована је у облику тимског рада , где сваки пацијент има свог изабраног лекара и медицинску сестру.Пацијентима је омогућено телефонско заказивање прегледа и наручивање терапије , као и консултације са својим лекаром и сестром преко директне телефонске линије. Вођење ажурне , ефикасне и прегледне евиденције омогућено је увођењем ,, електронског картона ,, пре пар година. Простор је прилагођен удобности пацијента укључујући и разглас у холу , уз емитовање лагане музике , као и ДВД пројекцију едукативних филмова и порука преко великих плазма – монитора.

Служба има 41 лекара, од којих 3 примаријуса , једног субспецијализанта и 28 специјалиста , док је 4 лекара на специјализацији из опште медицине.У служби ради 58 медицинских сестара и техничара , од којих су 4 више медицинске сестре и две на школовању. У служби ради 37 тимова лекара и сестара, од којих су у дому здравља Ваљево 27.

У оквиру службе постоји 15 ординација за прегледе , информациони пулт , соба за интервенције и интензивну терапију.На 5 места у служби се раде ЕКГ прегледи . У служби је могуће мерити и ниво шећера у крви, холестерола , триглицерида и холтер крвног притиска.

У оквиру службе делује и Превентивни центар који је основан 2006.г. заједничким пројектом Министарства здравља , Европске агенције за реконстукцију и Здравственог центра Ваљево.Превентивни центар се налази на првом спрату Дома здравља Ваљево. Одговорна сестзра је : ВМС Татјана Благојевић.У оквиру Превентивног центра функционише саветовалиште за исхрану , које ради петком а води га Прим. др Јасмина Лукић.Прегледи се могу заказати а и савет се може добити позивом на број 014 / 315 00 48.