Организовано „Медицинско село“ на Ставама

У оквиру манифестације „Дани купина“ на Ставама Здравствени центар Ваљево - Дом здравља Ваљево је организовао „Медицинско село“ у згради основне школе и сеоској амбуланти.

Прегледано је 7о људи и обављено преко 2о0 различитих прегледа: општег здравственог стања одраслих код лекара опште медицине, као и здравственог стања деце, ултразвучних прегледа, прегледа срца укључујући ЕКГ по потреби, очни и ОРЛ прегледи, мерења нивоа шећера у крви итд.

Мештанима Става и околних села, као и заинтересованим посетиоцима традиционалне манифестације на располагању су били специјалисти Опште болнице: кардиолог, очни, специјалиста за ухо,грло и нос, ортопед и физијатар, а из Дома здравља: специјалисти опште медицине (три тима лекар-сестра), специјалиста опште медицине који је радио ултразвучне прегледе, педијатар, стоматолог, Служба поливалентне патронаже, Служба кућне неге и лечења и Служба хитне медицинске помоћи.

Служба кућне неге и лечења реализовала је шест прегледа тешко покретљивих особа у кућним условима, а Служба хитне медицинске помоћи била је у приправности и због „Медицинског села“ и због манифестације која је окупила пуно људи.

Прегледани су и људи без оверене здравствене књижице, што је посебно значајно.

Повратак на Главну страну