Учешће Дома здравља у Дечјој недељи

Д ечја недеља се одржава од 3. до 8. октобра под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“. Свечано отварање је у ОШ „Милош Марковић“ у селу Доње Лесковице, с почетком у 11 сати. Наша установа традиционално даје свој допринос реализацији Дечје недеље, ове године у оквиру програма названог „Заједно смо на путу вашег одрастања“.

Служба поливалентне патронаже и Медицинска школа Ваљево организовали су изложбу радова на тему „Лична хигијена и нега, Пубертет, Правилна исхрана“, која ће од 3. октобра бити постављена у Дечјој библиотеци. Намењена је деци предшколског и основношколског узраста, васпитачима, учитељима и наставницима.

Од уторка Дом здравља Ваљево са партнерским установама креће са предавањима за предшколце и ученике сеоских основних школа. За предшколце и ученике од 1-4. разреда теме су: Лична хигијена и нега и Правилна исхрана, за ученике 5. и 6. разреда: Пубертет - раст и развој, а за ученике 7. и 8. разреда: Очување репродуктивног здравља младих. Сарадници су Завод за јавно здравље Ваљево, Црвени крст Ваљево и Медицинска школа Ваљево.

Интерактивна предавања ће у уторак бити организована за предшколце у вртићу и основној школи у Ваљевској Каменици. Наша екипа је у среду у ОШ ,,Драгољуб Илић“ у Драчићу, док је четвртак резервисан за децу у ОШ ,,Милош Марковић" Доње Лесковице.

Петак је једини дан када ћемо се дружити са средњошколцима. За ученике Пољопривредне школе Ваљево биће организована предавања Пубертет – раст и развој и Очување репродуктивног здравља младих.

ПРОГРАМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

Повратак на Главну страну