Учешће на Националном конгресу и признање Савезу удружења здравствених радника наше установе

У организацији Савеза удружења здравствених радника Србије, под покровитељством Министарства здравља, на Златибору је од 25. до 29. маја одржан Национални конгрес здравствених радника Србије са међународним учешћем, под називом „Већи од изазова КОВИД-19“.

На овом великом скупу Удружењу здравствених радника Дома здравља Ваљево уручено је признање "Сребрни знак" за континуирану медицинску едукацију, односно за стручни развој медицинских сестри и техничара. Признање је примила Милица Ранковић, председник Удружења здравствених радника наше установе.

На конгресу је презентовано 340 стручних саопштења о искуствима из праксе са пандемијом КОВИД-19, а било је преко 700 учесника на великом броју секција, сесија и панела. Међу учесницима и излагачима били су и представници Службе поливалентне патронаже: Весна Павловић, Милица Ранковић, Богдана Михаиловић и Немања Петрић.

Главна сестра наше Патронаже Весна Павловић презентовала је рад „Организовање Службе поливалентне патронаже Дома здравља у току пандемије“. Милица Ранковић је представила „Рад поливалентне патронажне сестре са КОВИД позитивном бабињаром и новорођенчетом“. Младе колеге Немања Петрић и Богдана Михаиловић излагали су рад „Улога струковне патронажне сестре у циљу вакцинације становништва током пандемије“

Пленарни предавачи били су државни секретар Министарства здравља проф. др Ференц Вицко, директор Клинике за инфективне и тропске болести КЦС проф. др Горан Стевановић и директорка Инстита за јавно здравље Србије „Батут“ доц. др Верица Јовановић.

Повратак на Главну страну