Посета предшколаца из вртића „Пинокио“ Служби хитне помоћи

Т ридесетак предшколаца из ваљевског вртића „Пинокио“, предвођени васпитачима, посетили су Дом здравља Ваљево како би се упознали са радом Службе хитне помоћи и медицинског транспорта. Малишане је дочекала и добродошлицу им пожелела директорка др Бојана Јанковић, причајући им на пријемчив начин о здрављу и лечењу људи.

Начелник Службе хитне помоћи др Дејан Бранковић малишанима је показао просторије службе, опрему и лекове у ординацијама, а затим заједно са колегама демонстрирао јављање на телефонски позив и полазак на хитну интервенцију. Деца су све помно пратила, била јако заинтересована, имала пуно питања, а интересантно је да сви знају позивни број Хитне помоћи - 194. Велику пажњу привукле су им црвене униформе и садржај торби које на интервенцију носе запослени у Хитној помоћи.

Медицински техничари и возачи потрудили су се да „пинокијевцима“ приближе санитете и сврху опреме у возилу. Мало су се и провозали по паркингу, уз неизбежно коришћење ротације и сирене, што је изазвало велико одушевљење. А лепо осмишљену и занимљиву посету употпунили су балони, слаткиши, сокови и воће за драге госте Дома здравља.

Повратак на Главну страну