Вакцинисано 60 пацијената у кућним условима

С лужба кућне неге и лечења Дома здравља Ваљево у току прошле недеље имала је 74 заказана термина за вакцинацију против коронавируса у кућним условима. Упркос редовном послу, од понедељка до суботе обављене су све кућне посете за вакцинацију.

Од тог броја је вакцинисано 60 људи, док 14 није јер је установљено да су у ранијем периоду имали тешке алегијске реакције у анамнези, затим због погоршања хроничне болести или тренутне респираторне инфекције, док је двоје одустало (одбило) да прими вакцину.

Већина вакцинисаних су регистровани пацијенти Службе кућне неге и лечења, док су трећину чинили грађани са упутима од изабраног лекара Службе за здравствену заштиту одраслих, који због тренутног здравственог стања нису могли да дођу до амбуланте у хотелу „Гранд“.

Заказивање вакцинације у кућним условима је на телефон 064 8321 966, радним данима од 8 до 20 сати. Регистровани пацијенти Службе кућне неге и лечења треба само да позову, док други грађани који због здравственог стања не могу да дођу на вакцинацију, а желе да то учине, треба да добију упут за кућну негу од изабраног лекара (амбуланта Ново насеље). Упут је потребно донети у Службу кућне неге и лечења (зграда Стоматологије, Карађорђева 45).

Повратак на Главну страну