Око 200 прегледа на Медицинском селу у Дивцима

У оквиру Медицинског села здравствене екипе Дома здравља и Опште болнице данас су у Дивцима урадиле 189 прегледа. Обављено је по 40 прегледа код лекара опште медицине, ултразвучних прегледа абдомена и кардиолошких, уз ЕКГ снимак, затим 15 прегледа специјалисте за ухо,грло и нос, као и 12 прегледа неуролога. Патронажна служба је код 42 људи преконтролисала ниво шећера и холестерола, док је Служба кућне неге и лечења посетила четири домаћинства са тешко покретљивим болесницима. Дежурала је и Служба хитне медицинске помоћи.

Директорка Дома здравља Ваљево др Бојана Јанковић је овом приликом изјавила:

- Медицинско село има велику традицију и веома је значајна превентивна здравствена активност. Због епидемиолошке ситуације били смо принуђени да направимо двогодишњу паузу, уз спорадичне акције. Одлучили смо се за Дивце јер школа располаже врло комфорним простором, а без обзира што је епидемиолошка ситуација коначно повољна ипак постоје и даље КОВИД позитивни пацијенти, тако да водимо рачуна да се не стварају гужве. Овакве акције у сеоској популацији веома су важне, поготово у јеку пољопривредних радова, када пољопривредници немају довољно времена да посете лекарску ординацију.

Одличан домаћин била је Основна школа „Стеван Филиповић“, чији је колектив дао велику подршку у организацији ове здравствене манифестације. Прегледи мештана из Диваца и околних села реализовани су у згради школе од 8 до 13 сати.

Као и приликом свих превентивних прегледа на терену контрола здравља била је омогућена и људима без оверене здравствене књижице.

Повратак на Главну страну