Велики обим посла у Дому здравља, више лекара у КОВИД амбуланти

Б

рој прегледа, тестирања, лабораторијских анализа и снимања рендген апаратом у КОВИД амбуланти Дома здравља Ваљево свакодневно се повећава. Последња два дана више је од 400 прегледа, од чега су око половине први прегледи, а урађено је и 220 снимака плућа. Треба истаћи и да се повећањем броја позитивних суграђана умножавају контроле и дијагностичке процедуре. Због свега тога се повремено стварају гужве испред Дома здравља и чекање се продужава, али је велики притисак и на запослене.

Управа Дома здравља свакодневно прати ситуацију и предузима организационе промене како би се чекање смањило. Од јуче се резултати издају на импровизованом шалтеру, односно на прозору једне од ординација у приземљу. То је свакако смањило притисак на главни улаз и скратило чекање људима који долазе само по резултате. Повећан је и број тимова, тако да у свакој смени ради по пет ординација.

Са повећањем прегледа, контрола и дијагностичких услуга Дом здравља ће отварати још ординација у КОВИД амбуланти, али морамо да истакнемо да је тренутно велики обим посла са пацијентима који немају симптоме респираторних инфекција и који долазе у одељења Опште медицине и Медицине рада (други спрат) на друге врсте прегледа и продужавање терапија. Осим тога, свакодневно су четири лекара (у две смене) ангажована на вакцинацији у Центру за културу.

Зато молимо све суграђане којима то није неопходно и хитно да сачекају са одласком код лекара, како би део особља са ових одељења могао да помогне у раду КОВИД амбуланте. Подсећамо и сугеришемо да за продужавање хроничне терапије користе бројеве телефона бројеве 064 8321 997 и 064 8321 431, радним данима од 7.00 до 12.30, као и сајт Дома здравља www.dzvaljevo.rs , кликом на Портал за пацијенте и попуњавањем једноставног формулара који се налази на тој страници.

Захваљујемо свим пацијентима који показују велико стрпљење, првенствено онима који чекају на услуге КОВИД амбуланте. Управа Дома здравља ће се потрудити да и у наредним данима, пратећи ситуацију, предузме кораке како би рад био ефикаснији, у складу са могућностима.

Повратак на Главну страну