У Ваљеву имунизовано око шест хиљада људи

Д о данас у 13 сати у Ваљеву је против коронавируса имунизовано 5.754 грађана, 198 здравствених радника и 30 људи у два ваљевска дома за старе. Није било пријављених нежељених реакција на вакцинисање. У домовима за старе данас је обављена ревакцинација са „Фајзер-Бионтек“ цепивом.

Данас je Дому здравља Ваљево испорученo и првих 250 доза руске вакцине „Спутњик 5“, које ће, у складу са приоритетима, бити употребљене за имунизацију здравствених радника.

Служба кућне неге и лечења Дома здравља Ваљево у току прошле и ове недеље обавила је 85 кућних посета и вакцинисала 70 људи против коронавируса. За 15 пацијената је установљено да су у ранијем периоду имали теже алергијске реакције у анамнези, да имају погоршања хроничне болести или тренутне респираторне инфекције тако да њима није могла бити обављена имунизација.

Дому здравља Ваљево је преко Е-управе данас стигао списак од 55 људи (пријављени преко Е-управе и Кол центра) на градском и сеоском подручју које треба вакцинисати у кућним условима и то ће бити спроведено до краја недеље.

Ревакцинација грађанства треба да почне 11. фебруара. Како каже виши медицински техничар Владимир Димитријевић, коодинатор вакциналног пункта у „Гранду“, вероватно ће се ићи на „растерећење“ у односу на вакцинацију. С обзиром да је првих дана дневно вакцинисан изузетно велики број људи, дневно ће бити ревакцинисан мањи број људи од тога, како би било комфорније и здарвственим радницима и суграђанима. То омогућава и флексибилност примања кинеске ревакцине, која може ићи од 21 дан до 28 дана.

Повратак на Главну страну