Наше труднице и ми у „Априлу, месецу књиге“

Н аша установа је учествовала у лепом програму који је осмислила Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“. Наиме, програм „Април месец књиге“ јуче је отворен радионицом о читању за труднице, маме и бебе симпатичног назива „Дођи на кекс, млеко и причу“. Учеснице овог програма биле су полазнице Школе за труднице и родитељство нашег Дома здравља, које је окупила и у разговору учествовала главна патронажна сестра Весна Павловић.

Ово је уједно и наставак одличне сарадње наше установе са Библиотеком, јер је за време реконструкције зграде Дома здравља и фунционисања Ковид амбуланте под истим кровом Матична библиотека уступила свој функционални простор Музеја завичајних писаца за периодично одржавање Школе за труднице и родитељство. У овом издвојеном објекту се радило у малим групама, уз поштовање превентивних противепидемијских мера.

Са библиотекарима се разговарало о свим аспектима читања који утичу на правилан развој деце и везу која се на најлепши начин успоставља између мајке и детета приликом читања, па чак да је читање важно и у преднаталном периоду.

„Ниједно дете није премало за слушање прича, нити превелико за уживање у омиљеним причама које је чуло много пута!“, порука је са радионице.

Повратак на Главну страну