Најава активности у оквиру обележавања Светског дана здравља

Д ом здравља Ваљево ће, заједно са партнерским установама, у петак 7. априла спровести неколико активности обележавајући Светски дан здравља.

У складу са овогодишњим слоганом „Здравље за све” екипа Службе поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево ће од 8 до 10 часова, у сарадњи са Месном заједницом Ставе, спровести акцију превентивних прегледа мештана овог и околних села. У амбуланти Ставе заинтересованим грађанима ће мерити притисак и ниво шећера у крви.

Од 11 часова биће организована превентивна здравствена акција на Градском тргу, у којој ће учествовати представници Патронаже Дома здравља, Завода за јавно здравље, Медицинске школе и Црвеног крста Ваљево. Биће постављени штандови са изложбом и едукативним штампаним материјалима, а заинтересованим пролазницима ће бити мерен крвни притисак и ниво шећера у крви.

На иницијативу Црвеног крста Ваљево, у сарадњи са осталим партнерима, од 12.45 ће у Економској школи бити организована трибина „Репродуктивно здравље и превенција полно преносивих болести“. Предавач ће бити др Душко Антонић из гинеколошке службе Дома здравља Ваљево, а намењена је ученицима друге године.

Светски дан здравља ове године је посвећен обележавању 75 година унапређења јавног здравља под слоганом „Здравље за све”. Овај датум се обележава као Светски дан здравља од 1948. године, а уједно је и дан оснивања Светске здравствене организације. Неки од кључних циљева су обезбеђење приступа здравственим услугама у складу са потребама и универзална покривеност здравственом заштитом, у чему значајну улогу има унапређење примарне здравствене заштите.

Повратак на Главну страну