Од понедељка КОВИД амбуланта у Новом насељу, Дом здравља у нормалном режиму

З бог знатно мањег броја прегледа, који се последње две недеље крећу између 200 и 300 дневно, управа Дома здравља донела је одлуку да од понедељка 8. фебруара КОВИД амбуланта поново буде у Новом насељу, а зграда Дома здравља буде на располагању свим осталим пацијентима.

Грађани са респираторним инфекцијама сумњивим на коронавирус прегледаће се у Дому здравља и овог викенда, до недеље увече до 19 часова. Од понедељка 8. фебруара од 7 часова (па до 21 сат сваког дана) КОВИД амбуланта биће у Новом насељу. Као и пре, ту ће постојати једна педијатријска ординација за децу и школску омладину.

У недељу увече обавиће се дезинфекција свих просторија Дома здравља, тако да ће од понедељка 8. фебруара од 7 ујутро пацијенти моћи да долазе на редовне прегледе у централну зграду наше установе примарне здравствне заштите. Прегледи одраслог становништва код лекара опште медицине и медицине рада су на другом спрату, лабораторија је на првом спрату, док ће дечје и школско одељење бити у свом простору.

Систематски прегледи деце за упис у први разред код педијатра, који почињу у понедељак 8. фебруара, спровешће се у Дечјем диспанзеру Дома здравља, а не у амбуланти Пети пук, како је било предвиђено.

Од понедељка 8. фебруара одраслом становништву ће бити на располагању и амбуланта у Дому пензионера, а прегледи радника и други специфични прегледи се из амбуланте Дивци враћају у Дом здравља (трећи спрат).

Повратак на Главну страну