Од понедељка 10. јануара цео Дом здравља прелази у КОВИД режим

З бог наглог повећања броја прегледа пацијената са респираторним инфекцијама, Дом здравља Ваљево од понедељка 10. јануара прелази у КОВИД режим, као што је било у периоду од средине септембра до почетка децембра прошле године.

Прегледи пацијената са респираторним инфекцијама обављаће се у приземљу и на другом спрату, на одељењу Медицине рада. Тестирање на присуство вируса и рендген снимање радиће се у приземљу, а анализа крви у лабораторији на првом спрату. Резултати се издају на импровизованом шалтеру ординације у приземљу, као и до сада.

Уједно обавештавамо суграђане да ће и на Божић, 7. јануара, КОВИД амбуланта у приземљу Дома здравља радити од 7 до 22 часа. Тренутно пацијенте прегледа шест лекара истовремено, њихов број ће се по потреби повећавати.

Остали прегледи одраслих грађана од понедељка ће се реализовати у амбулантама Ново насеље и Дом пензионера, уз радно време од 7 до 20 часова. Лабораторијске анализе за ове пацијенте радиће се у Биохемијској лабораторији Опште болнице Ваљево.

Прегледи радника и тзв. специфични прегледи спроводиће се у амбуланти Пети пук у преподневним сатима.

КОВИД амбуланта за децу са респираторним инфекцијама и даље ће бити у приземљу Педијатрије – други улаз, док је први део намењен превентивним и систематским прегледима деце.

Све остаје исто и када су у питању услуге Гинеколошке службе. За здраве труднице улаз је са задње стране зграде - иза просторија Службе хитне помоћи, а за КОВИД позитивне на бочна покретна врата, десно од главног улаза Дома здравља.

Подсећамо суграђане да за продужавање хроничне терапије могу користити бројеве телефона 064 8321 997 и 064 8321 431 радним данима од 7.00 до 13.30, као и сајт Дома здравља www.dzvaljevo.rs, кликом на Портал за пацијенте и попуњавањем једноставног формулара који се налази на тој страници.

Повратак на Главну страну