Дом здравља Ваљево учествовао на Фестивалу здравља у Београду

Н а позив организатора, Дом здравља Ваљево био је учесник целодневног јубиларног 30. Фестивала здравља Београд, који је одржан у суботу у Дому Војске Србије. У оквиру манифестације посетиоци су без здравствене књижице и чекања могли да провере своје здравље, да чују предавања о актуелним темама из области медицине и посаветују се са еминентним здравственим стручњацима.

У тиму Дома здравља Ваљево била је др Славица Софронић, медицинске сестре Превентивног центра и сестре Службе поливалентне патронаже. На врло посећеном штанду давале су медицинске савете, мериле притисак и ниво шећера у крви. Посетиоцима и колегама из других установа представљене су бројне активности Дома здравља: рад Превентивног центра, различитих саветовалишта, превентивни прегледи и акције попут Медицинског села, скрининзи, подељен билтен „70 поносних година Дома здравља Ваљево“.... Свакако да је фестивал био и одлична прилика за размену искустава са колегама из београдских домова здравља.

У оквиру фестивала одржани су панели о деменцији, превенцији, исхрани, алергијама, као и предавања стручњака за заинтересоване посетиоце. Омогућени су били различити специјалистички прегледи, тестирања, саветовања са неурологом, алергологом, физијатром, педијатром... Део фестивала био је посвећен превенцији и борби против болести зависности код младих. Лекари Хитне помоћи су демонстрирали пружање прве помоћи.

Учесници су били стручни тимови Специјалне болнице за цереброваскуларне болести “Свети Сава”, Клинике „Лаза Лазаревић”, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, Катедре за медицину спорта и физиологије Медицинског факултета у Београду”, домова здравља и других установа. На бини су се смењивали програми вежбања, наступи дечијих плесних и спортских клубова, радионице за младе и „Дечији кутак” за најмлађе.

Покровитељи 30. Фестивала здравља су били Министарство здравља, Министарство просвете, Град Београд – Секретаријат за здравство, Агенција за лекове и медицинска средства Србије и Привредна комора Србије.

Повратак на Главну страну