Свечано уручене награде Града Ваљева, највише признања за Дом здравља

С

иноћ су у свечаној сали Ваљевске гимназије уручене награде Града Ваљева, годишња признања за најуспешније појединце и колективе у претходних годину дана. Награде се додељују поводом Дана Града – 20. марта, али нису могле бити уручене у јеку трећег таласа епидемије КОВИДА-19. Због тога су градски челници донели врло лепу одлуку да свечаност уручења признања организују у оквиру традиционалне и најдуговечније градске манифестације – Тешњарских вечери. Уједно су награде додељене и ђацима генерација основних и средњих школа.

Подсећамо да је у области медицине и бриге о здрављу Награду града Ваљева завредела др Бранка Антић, специјалиста опште медицине и доскорашња директорка Дома здравља Ваљево, сада в.д Опште болнице Ваљево и Здравственог центра Ваљево у формирању. У области хуманости додељене су две награде, обе запосленима наше установе: Тиму КОВИД амбуланте – Одсек за тестирање (Огњен Андрић, Кристина Радовановић, Милена Матић, Саша Јанић, Драгица Савић и Владимир Ђорђевић), као и Владимиру Димитријевићу, координатору вакциналног пункта у време КОВИД-19, иначе главном техничару Службе кућног лечења и неге.

Након химне „Боже правде“, коју је извео Камерни хор „Абрашевић“, добитницима је честитао градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

- Поносан сам што сам градоначелник Ваљева који ће имати част да додели признања баш вама. Ваша постигнућа завређују да им укажемо дужно поштовање и поносни смо што смо ваши суграђани. Награду ћемо постхумно доделити нашем покојном владики Милутину, као још један чин дубоког поштовања које осећамо према њему и према свему чиме је задужио Ваљево. Хоћу да верујем да је ово последњи пут да нам епидемија диктира животе! И сами можемо допринети да се 2020. и 2021. година не понове у епидемиолошком смислу, тако што ћемо наставити да се вакцинишемо у што већем броју. Сигуран сам да у овом тренутку настају бројна дела којима ћемо се поносити у годинама које долазе. И сви ви, данашњи добитници Награде града Ваљева, као и најбољи ђаци Ваљева у школској 2019/2020. години, имате нашу подршку да наставите са добрим резултатима - рекао је градоначелник Гојковић.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и председница Комисије за доделу награда др Зорица Јоцић затим су уручили дипломе добитницима, у чије име се захвалила др Бранка Антић, истичући да су у свим постигнутим резултатима Дома здравља у протеклом периоду учествовали сви запослени у тој установи:

- Оно што је јако битно , ову награду нисам заслужила само ја јер сама ништа не бих могла да урадим. То је тимски рад и лекара и сестара, спремачица и возача , свих који учествују у раду Дома здравља. Хвала свим овим младим људима који су даноноћно радили. Ми још нисмо добили битку, али смо је добрим делом освојили. Хвала Вам што сте то препознали у име свих нас - нагласила је др Антић.

Дом здравља Ваљево је поносан на своје добитнике градских награда, које представљају признање за посвећен и напоран даноноћни рад свих запослених у време пандемије КОВИД-19 и имунизације, коју је у Ваљеву највише изнео колектив наше установе!

Повратак на Главну страну