Превентивни прегледи на манифестацији у Причевићу

У селу Причевић, 14 километара од Ваљева, данас је одржана врло посећена манифестација - традиционална Овчарска изложба, уз пратећи Фестивал јагњећег печења и продајну изложбу домаћих прехрамбених производа и народне радиности.

На позив организатора, Дом здравља Здравственог центра Ваљево организовао је Медицинско село, односно бесплатну контролу здравља мештана овог и околних села, као и посетилаца манифестације. У екипи су били лекари и сестре Опште медицине, медицинске сестре и техничари Службе поливалентне патронаже, тим Службе хитне медицинске помоћи и кардиолог – интерниста Опште болнице.

Заинтересовани мештани и посетиоци манифестације могли су да провере опште здравствено стање уз савете лекара, крвни притисак, ЕКГ срца, ниво шећера, холестерола и триглицерида у крви. Хронични болесници су посаветовани у вези узимања редовне терапије.

Преко 50 људи је проверило опште здравствено стање и урадило анализу шећера, холестерола и триглицерида, док је кардиолошки преглед, уз ЕКГ снимак, урађен за 17 заинтересованих посетилаца манифестације.

Прегледани су сви заинтересовани без здравственог осигурања, што није редак случај у сеоским подручјима тако да су за њих овакве акције Дома здравља Ваљево идеална прилика за основну проверу здравственог стања.

Повратак на Главну страну