Ваљевци на раду у Русији скупили новац за санитет

В аљевац Андрија Влајковић, са још тројицом пријатеља из Ваљева, покренуо је у Русији акцију прикупљања средстава за помоћ Ваљеву у борби против коронавируса. У хуманитарну акцију су се укључили и други Срби на раду у Русији, Црногорци, Хрвати и Руси, тако да је за кратко време прикупљено 34.168 евра, како је Влајковић изјавио за ТВ Плус Ваљево. На предлог директорке Дома здравља др Бранке Антић одлучили су да за тај новац купе санитетско возило за Службу хитне медицинске помоћи наше установе.

У борби са епидемијом сваки санитет је изузетно значајан, тако да је подршка која стиже из Русије драгоцена. Уговор о донацији је потписан, а очекује се да наредних дана наши хумани суграђани на привременом раду у Русији реализују набавку возила. Влајковић је најавио наставак акције за прикупљање помоћи здравственим установама у нашем граду, односно набавку маски, рукавица и санитетског материјала потребног у борби са епидемијом.

С обзиром да се Дом здравља Ваљево налази на „првој линији фронта“, најискреније се захбваљује нашим суграђанима и осталим људима добре воље, који су се укључили у хуманитарну акцију, поготово што су санитети преко потребни у борби против епидемије вируса КОВИД-19.