Захвалница Патронажи од Удружења мултипле склерозе

П осле обележавања Светског дана борбе против мултипле склерозе (30. мај) на Градском тргу, Удружење мултипле склерозе Колубарског округа организовало је 11. јуна свечаност и дружење за своје чланове и пријатеље удружења. Том приликом председник Удружења МС Колубарског округа Дејан Драјић захвалницу је уручио и Весни Павловић, главној сестри Службе поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево, иницијатору медицинске подршке наше установе овом удружењу, али и другим друштвима особа са инвалидитетом.

Другу годину заредом Патронажа, у сарадњи са удружењем, организује кућне посете особама оболелим од мултипле склерозе, пружајући им медицинску помоћ и дајући савете. Ове посете доста значе члановима удружења, поготово онима којима је болест у одмаклој фази и стога су слабо покретљиви. Кроз кућне посете патронажне сестре и техничари боље су се упознали са условима и начином живота суграђана оболелих од мултипле склерозе, као и њиховим медицинским потребама.

Удружење мултипле склерозе у Ваљеву има 80 чланова, а према подацима из регистра о броју оболелих који је израдио неуролог примаријус др Михаило Мирковић, у Колубарском округу је 200 оболелих од мултипле склерозе, од чега је 150 жена.

Све ове активности део су рада Патронажне службе и Дома здравља у широј друштвеној заједници, а сви се осећамо врло поносно када то препознају удружења и појединци којима помажемо и пружамо подршку.