Грамата Епархије ваљевске за Службу хитне помоћи Дома здравља Ваљево

Н а Велики четвртак епископ ваљевски Исихије посетио је Дом здравља Ваљево и уручио архипастирску грамату Служби хитне медицинске помоћи са санитетским транспортом, као и летње униформе за запослене. Тим поводом управа Дома здравља организовала је пријем, а затим је владика посетио запослене у Служби хитне помоћи.

Велики хришћански празник прилика је за благослове и признања онима који су читаве године показали изузетну бригу за ближње. Тако је повод за доделу грамате подвиг Службе хитне помоћи, која је прошле јесени ефикасно збринула 17 тешко повређених путника аутобуса који се преврнуо у близини акумулације Стубо Ровни.

Епископу ваљевском се на посети и признању захвалила директорка др Јасмина Јевтић, а затим и начелник Гинекологије др Милан Мирковић, иницијатор окупљања. Начелник Службе хитне помоћи др Дејан Бранковић је рекао:

- Почаствовани смо што Епархија ваљевска препознаје наш рад, хуманост и све оно што смо чинили, чинимо и чинићемо за здравље наших суграђана. Прошлог октобра направили смо велики подухват, када смо у несрећи на брани Стубо Ровни за нешто више од сат времена збринули свих 17 тешко повређених путника, чиме смо спречили да последице те несреће буду много веће. Ми имамо две екипе у смени, а тог дана су и остали запослени прекинули недељни одмор и рекордном брзином стигли у службу. Треба знати да, осим градског подручја, покривамо и најудаљеније и најнеприступачније терене, 24 сата дневно. Драго нам је што Црква то препознаје, ово признање мотивисаће нас да радимо још боље и посвећеније на добробит наших суграђана - рекао је др Бранковић.

Радост је што овог светог дана можемо да вам дамо подршку и подсећање да смо на једном задатку који користи читавој заједници, рекао је владика Исихије.

- И ми и ви смо служитељи, а највиши позив човека јесте да служи свом ближњем. То је једино што човеку може дати смисао и испунити живот: да дарове, које је добио од Бога, користи у славу Богу и на помоћ ближњима. Верујемо да свако има осећај за вредности које су изнад материјалних, у људској природи је да тежи узвишеним вредностима. Догађај који је повод нашег окупљања јесте најистакнутији и највидљивији пример ваше службе, али ми смо веома свесни да је ваша служба дискретна и ненаметљива. Молимо се Господу да вам да снаге, а наши данашњи поклони мали су знак пажње за ваш труд - закључио је владика Исихије.

Православна епархија ваљевска је архипастирску грамату Служби хитне медицинске помоћи уручила „за несебичан труд, на делу исказану љубав и човекољубље, а нарочито за указану помоћ онима којима је потребна.“

Повратак на Главну страну