Обележена сестринска слава Свети Василије Острошки

У Општој болници Ваљево обележена је сестринска слава Свети Василије Острошки, истог дана када је и Међународни дан сестринства – 12. мај. Слави су из Дома здравља присуствовале директорка др Бојана Јанковић, главна сестра Гордана Симић и главне сестре и техничари свих служби наше установе.

Присутне колеге из Опште болнице и Дома здравља, свештенство и госте поздравила је помоћник директора за обезбеђење квалитетне здравствене неге Опште болнице Ваљево Јелена Ђурић Гвозденовић.

- Поштовани и драги сарадници, улазак у свет медицине отвара многа врата изузетне тежине, али једна врата се од свих издвајају по својој јединствености, материјалу од кога је сачињена, текстури којом одише, што нам довољно указује да је реч о квалитету израде. Као таква, она су веома препознатљива носећи карактеристично име “Хипократова заклетва“. Она је била полазна тачка за сав наш будући напредак, који се најбоље огледа у нашим постигнућима. Значај „Хипократове заклетве“, јесте у историјским и традиционалним вредностима које настоје да се сачувају и дан данас који гласи : „Овај позив ћу обављати савесно и достојанствено, моје колеге ће бити моја браћа и сестре!“ Према томе, допринос сваког медицинског радника може бити од великог значаја имајући кључну улогу креације за „лепше сутра!“ Дубоко желим да верујем да смо институција која ће се изборити за то заједничким снагама и тиме послужити за пример осталим установама у Србији, као образац хуманих људи.

Јелена Ђурић Гвозденовић је истакла велику улогу медицинских сестара и техничара у сузбијању пандемије КОВИД-19.

Повратак на Главну страну