Издавање резултата и продужавањe хроничне терапије преко сајта Дома здравља

Д Дом здравља Ваљево подсећа суграђане да преко сајта www.dzvaljevo.rs могу користити онлајн услуге и тако избећи долазак у Дом здравља или амбуланте ако то није неопходно, због неповољне епидемиолошке ситуације.

Преко Портала за пацијенте могу се затражити: продужавање хроничне терапије, издавање резултата КОВИД амбуланте (тест, крвна слика, рендген), закључење боловања за КОВИД пацијенте, издавање дознака за текуће боловање за КОВИД пацијенте, пребацивање картона у другу здравствену установу и издавање вакциналног картона (не односи се на КОВИД вакцинацију). Интернет услуге нису доступне викендом и државним празницима.

Издвајамо добијање резултата (тест, крвна слика, рендген) КОВИД амбуланте на имејл пацијента. Потребно је изабрати опцију „Слање захтева за издавање резултата“, унети податке у формулар, у којем обавезно треба изабрати врсту резултата и уписати датум анализе. Из техничких разлога за сваку анализу мора се упутити засебан захтев. Тражени резултат ће на имејл пошиљаоца бити достављен у најкраћем могућем року, с тим што треба имати у виду да је за обраду неких анализа од стране медицинског особља потребно одређено време. На контролу се и даље мора доћи са штампаним налазом.

Преко Портала за пацијенте на сајту Дома здравља КОВИД пацијенти могу поднети захтев за закључење боловања или продужење дознака без одласка код лекара. На порталу је потребно изабрати опцију „Слање захтева за затварање боловања“ и унети податке у предвиђена поља, уз обавезно уношење датума када је боловање отворено. Преко опције „Издавање дознака електронским путем“ могу се затражити дознаке за текуће боловање, уз напомену на који се месец односи. У оба случаја, преузимање дознака је следећег дана између 15 и 17 часова на шалтеру на којем се издају резултати КОВИД пацијентима.

Врло је значајно да суграђани своју хроничну терапију могу продужити одласком на сајт Дома здравља, кликом на Портал за пацијенте и попуњавањем једноставног формулара који се налази на тој страници. Захтеви се обрађују у року од 24 сата. За разлику од сталне терапије, измене у терапији се не могу урадити телефонским путем, већ пацијенти морају доћи код изабраног лекара са новим извештајем.

Пацијенти хроничну терапију могу продужити и позивом на бројеве телефона 064 8321 997 и 064 8321 431, радним данима од 7.00 до 13.30.

Повратак на Главну страну