Почела имунизација здравственог особља на вирус SaRS-CoV-2

У Ваљеву је вакцинација здравствених радника против вируса SARS-CoV-2 почела протеклог викенда, када је вакцинисано 104 запослених Опште болнице Ваљево. Имунизација се, за сада, спроводи вакцинама произвођача „Фајзер Бионтек“.

Имунизацију спроводи медицинско особље Дома здравља Ваљево у амбуланти Пети пук, с обзиром на то да је централна зграда Дома здравља Ваљево већ два месеца у КОВИД режиму.

„У уторак је стигло још 55 доза вакцине Фајзер Бионтек од чега је 30 потрошено на вакцинацију штићеника два дома за старе, а 25 доза је преостало за прву групу запослених у Дому здравља. У Дому здравља има више пријављених тако да се за пар дана очекује испорука нових доза“, најавила је др Бранка Антић за РТС.

Одзив за сада није велики, али већ се јављају нови заинтересовани и број ће се свакако повећати, каже директор Дома здравља др Бранка Антић. Има оних који желе да приме вакцину „Спутњик“, а чињеница је да је доста медицинског особља недавно прележало КОВИД-19, део њих је сада на терапији, тако да и то утиче на одзив.

Др Антић је потврдила да су власници хотела „Гранд“ понудили да се у том простору обави вакцинација становништва. Сматра да је то добра вест јер је простор велики, уједно и епидемиолошки безбеднији, у центру је града што је поготово повољније за старије суграђане. Још увек није познато када ће почети имунизација становништва на КОВИД-19.

Повратак на Главну страну