Обележен Међународни дан старијих особа

П атронажна служба Дома здравља Ваљево била је партнер у традиционалном обележавању Међународног дана старијих особа у Дому пензионера, заједно са Заводом за јавно здравље, Медицинском школом и Црвеним крстом, који је био носилац манифестације. Све је организовано у сарадњи са Удружењем пензионера Ваљева.

Др Александра Филиповић и нутрициониста-дијететичар Снежана Маринковић из Завода за јавно здравље одржале су предавање о правилној исхрани старијих особа.

Представници Патронаже пензионерима су мерили ниво шећера у крви и притисак, у чему су помагали ученици Медицинске школе и заједно са волонтерима Црвеног крста поставили постере и делили брошуре.

Ове године акција у Дому пензионера је померена због активног учешћа Службе поливалентне патронаже и партнерских установа у програму Дечје недеље.

Тема овогодишње кампање „Поштовање људских права старијих особа као испуњење визије Универзалне декларације о људским правима: кроз генерације” подвлачи важност поштовања Универзалне декларације о људским правима и потврђује посвећеност промовисању пуног и једнаког уживања свих људских права и основних слобода старијих особа, и то: права на слободу од дискриминације, на сигурност, на слободу од насиља, на социјалну заштиту, на здравље, на рад и доживотно учење, на личну својину и права наслеђа.

Повратак на Главну страну