Одржана акција промоције вакцинације против ковид-19 на Ставама

У брдско-планинском селу Ставе, у подножју Медведника, у среду је одржана врло успешна акција промоције вакцинације против ковид-19, коју су реализовали Дом здравља Ваљевo – Служба поливалентне патронаже и Центар за социјални рад Ваљево, у оквиру пројекта који подржавају Светска здравствена организација и USAID.

Мештани Става, Ситарица и Суводања имали су прилику да се информишу о имунизацији против ове болести и да са здравственим радницима разговарају о својим недоумицама о вакцинацији. Такође су могли да преконтролишу крвни притисак и посаветују се о здравственим проблемима које имају.

Разговор је водила главна сестра Патронаже Весна Павловић. Од њих 38, колико се одазвало акцији, већина је раније примила две дозе вакцине, а њих 11 се изјаснило да жели да прими дозу бивалентне вакцине. Вакцинација ће им бити омогућена у понедељак 20. фебруара у Дому здравља Ваљево, након трибине о имунизацији против ковид-19.

Акција промоције вакцинације против ковид-19 у Ваљеву се организује у оквиру пројекта “Подршка ангажовању заједнице у кампањи вакцинације против вируса ковид-19”, у сарадњи са невладином организацијом „Асоцијација Дуга“, а уз подршку Светске здравствене организације и USAID, који, у сарадњи са Владом Републике Србије пружају подршку промоцији вакцинације против ковида-19 у Србији.

Претходне сличне акције одржане су у Удружењу пензионера града Ваљева и амбуланти Пети пук. Дом здравља Ваљево ће у понедељак 20. фебруара у Едукативном центру организовати предавање за суграђане старије од 60 година и хроничне болеснике, као и остале заинтересоване грађане, о значају имунизације против ковид-19, уз могућност вакцинације после предавања. Издвојена вакцинација за мештане Диваца и околних села биће организована у уторак 21. фебруара од 13.30 до 16 часова, у месној амбуланти. Уз преглед лекара, на располгању ће бити Синофарм, уз могућност заказивања пријема бивалентне вакцине.

Повратак на Главну страну