Превентивни прегледи на манифестацији у Причевићу

П осле две године паузе због пандемије, јуче је у селу Причевић удаљеном 14км од Ваљева, одржана традиционална Овчарска изложба, уз пратећи Фестивал јагњећег печења и продајну изложбу домаћих прехрамбених производа и народне радиности. Отворили су је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и државни секретар Министарства пољопривреде Сенад Махмутовић.

Ова врло популарна манифестација, после двогодишње паузе и претходног изузетно кишовитог дана, окупила је нешто мање посетилаца него раније. Дом здравља Ваљево је и ове године организовао бесплатну контролу здравља мештана овог и околних села, мада у мањем обиму. У екипи су били лекари и сестре Опште медицине, медицинске сестре Службе поливалентне патронаже и тим Службе хитне медицинске помоћи.

Заинтересовани мештани и посетиоци манифестације могли су да провере опште здравствено стање уз савете лекара, плућа, крвни притисак, ниво шећера и триглицерида у крви. Хронични болесници су посаветовани у вези узимања редовне терапије. Засебно је била организована и контрола вида.

Повратак на Главну страну