Др Бранислав Јовановић добитник Награде града Ваљева

Д р Бранислав Јовановић, специјалиста опште медицине и начелник Службе за здравствену заштиту одраслих Дома здравља Ваљево овогодишњи је добитник Награде града Ваљева у области медицине и бриге о здрављу. Др Јовановићу, као и осталим добитницима, признања су уручена на свечаној академији поводом Дана града у великој сали Центра за културу.

У образложењу за доделу годишњег признања за медицину и бригу о здрављу др Бану Јовановићу, омиљеном међу колегама и пацијентима, каже се:

„Др Бранислав Јовановић рођен је 1975. године у Ваљеву. Завршио је Медицинску школу у Ваљеву, Медицински Факултет у Крагујевцу, а специјалистички испит из опште медицине на Медицинском факултету у Београду. У Дому здравља Ваљево у Служби опште медицине ради од 2008. године. Функцију помоћника директора Дома здравља Ваљево обављао је у периоду од 2016. до 2018. године. За шефа Одсека медицине рада постављен је 2020. године, а од 2022. године је начелник Службе за одрасло становништво, медицину рада, општу службу и околне амбуланте. Др Бранислав је најпре добар колега, увек са осмехом на лицу и поред највећег броја пацијената. Увек и у свако доба спреман је сваком да помогне, не правећи разлику међу људима.“

Награде су уручивали градоначелник Лазар Гојковић, председница Скупштине града проф. др Снежана Ракић и председница Комисије доделу Награде града Ваљева др Зорица Јоцић. У свечаном говору градоначелник Гојковић је, између осталог, рекао:

„У дану када обележавамо Дан града Ваљева, желим да честитам најбољима од нас, људима који су прошле године остварили значајне резултате и заслужили награду града Ваљева која ће им бити данас уручена. Са посебним поштовањем и захвалношћу за све што су у свом животу урадили, честитам и двојици Ваљеваца који су обележили, сваки у својој области, културу наше земље! Достигнућа свих оних којима ћемо данас честитати и уручити награде, обавезују нас да и овој години будемо још бољи!“

У програму свечане академије учествовали су: Мешовити хор Ваљевске цркве „Хаџи Рувим“ под диригентском палицом професорке Милице Бабамилкић; музичка група „Полиптих“ професора Марка Томића и Луке Јездића,, уз учешће ученица Ленке Вуковић – виола и Марије Обрадовић – флаута, Омладинског хора Центра за неговање традиционалне кулутре „Абрашевћ“ под руководством диригента Николине Нинић: глумица Катарина Вићентијевић; вокални солиста Мила Павловић уз клавирску пратњу Дарка Јовановића.

У име добитника захвалио се Милош Јевтић, новинар у пензији и публициста, добитник награде за животно дело.

Добитници годишње Награде града Ваљева су: у области привреда Привредно друштво за трговину, производњу и услуге "Жилекс-трговина", Ставе; за пољопривреду др Радосав Вујић и Александар Лазаревић; за област образовања и васпитања награда је припала Татјани Рељић, професор разредне наставе, док је за стваралаштво и постигнуће ученика и студената награђен Миловоје Јовановић, ученик Музичке школе. Др Александра Крстић, ванредна професорка Електротехничког факултета у Београду је добитник годишње награде Ваљева за област наука, иновација и проналазаштво; за област медицина и бригу о здрављу награђен је др Бранислав Јовановић, специјалиста опште медицине; за област социјална заштита и хуманитарни рад награђено је Удружење фудбалских судија Ваљева, док је за област хуманост награда припала Алекси Филиповићу и Марији Никшић. За постигнућа у претходној години за област уметност и култура награђен је Мешовити хор ваљевске цркве "Хаџи Рувим", годишња награду Града за област чување и неговање традиције ваљевског краја припала је АКУД "Коста Абрашевић", за област информисање и друштвено ангажовање награђен је новинар Предраг Лучић, док је за област спорт награда припала Љиљани Ранковић, одбојкашици. Милош Јевтић, новинар и публициста, и Јован Маљоковић, џез музичар, добитници су специјалне награде, обе за животно дело.

Повратак на Главну страну