Тестирање на корона вирус продужено до 18 сати

У место до 13 сати, Дом здравља је од данас организовао тестирање до 18 часова сваког дана тако да је знатно мање пацијената који због тестирања долазе следећи дан. То такође знатно смањује преподневне гужве и чекање.

Дом здравља Ваљево је крајем прошле недеље за прегледе прехлађених и КОВИД позитивних пацијената определио и други спрат и повећао број лекара у смени (данас је радило 9 по смени). To je омогућило да више пацијената истовремено буде у чекаоницама, а мање напољу. Aнализа крви је премештена у главну лабораторију на првом спрату, што је знатно комфорније и за пацијенте и за особље. На тај начин растерећен је простор у приземљу, у којем се обавља тестирање на присуство вируса и рендген снимање.

Управа Дома здравља Ваљево свакодневно прати ситуацију и предузима кораке како би унапредила организацију и ефикасност прегледа на КОВИД-19, смањила чекање и гужве пред главним улазом, имајући у виду и промену временских прилика. Резултат се могао видети већ данас јер је мало суграђана чекало пред главним улазом, што је врло значајно с обзиром на захлађење и кишу читавог преподнева.

Повратак на Главну страну