Настављени превентивни прегледи, штитаста жлезда у фокусу

О вог викенда настављена је акција бесплатних превентивних прегледа под покровитељством Републичког фонда здравственог осигурања, и даље уз велики одзив грађана. Фокус је био на анализи хормона и ултразвуку штитасте жлезде, али су довршени ултразвучни прегледи дојке и ПСА анализе простате преостали од претходне недеље.

На подручју Колубарског округа анализирани су хормони штитасте жлезде код 235 људи, ултразвучни преглед такође је урадило 235. У Дому здравља Ваљево у суботу је 63 особe далo крв за анализу хормона, док је у недељу у Општој болници Ваљево ултразвучни преглед штитасте жлезде обављен за 148 људи.

У Дому здравља Ваљево у недељу је урађено 77 ултразвучних прегледа дојке, док је узорак крви за ПСА тест простате дало 45 мушкараца. На подручју округа овог викенда је укупно обављено 120 ултразвучних прегледа дојке и узето 138 узорaкa крви за ПСА.

Да све протиче како треба обиласком ваљевских здравствених установа у недељу су се уверили в.д. заменика директора ЗЦ Ваљево др Владимир Пантелић, помоћник директора ЗЦ Ваљево за примарну здравствену заштиту др Јасмина Јевтић и директор ваљевске филијале РФЗО Милан Вилотић.

Превентивни прегледи били су омогућени и грађанима без здравствене књижице, а трајали су од 8 до 16 часова. Значај прегледа је велики, јер су превенција и рана дијагностика од кључног значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

Повратак на Главну страну