За три дана вакцинисано 1.178 Ваљеваца

З а прва три дана масовне имунизације, у измештеној амбуланти Дома здравља у хотелу „Гранд“, вакцинисано је 1.178 грађана против коронавируса. У среду је вакцину примило 124 Ваљеваца, у четвртак 469, док је данас имунизовано 585 људи. Дом здравља Ваљево је од јуче повећао број ангажованих медицинских радника и унапредио организацију целог посла, што је омогућило знатно већи број вакцинисаних суграђана. Имунизација у хотелу „Гранд“ ће се спроводити и оба дана викенда од 8 до 20 часова и биће вакцинисани сви суграђани, без обзира да ли су се пријавили или не.

Вакцинација се тренутно спроводи кинеским вакцинама „Синофарм“. Дому здравља Ваљево је прво дистрибуирано 1.500 доза, док је у среду стигло још 1.290. Када стигну вакцине других произвођача биће позвани пацијенти који су се за њих изјаснили. По распореду приоритета још увек су најзаступљенији старији од 65 година.

Вакцинишу се грађани који су се пријавили преко портала е-управе или кол центра и то према списковима које Дом здравља добија сваки дан за следећи. Од 8 до 15 часова вакцинишу се они који су добили термин преко СМС поруке или имејла, а од 15 до 20 часова могу доћи грађани који су се пријавили преко портала е-управе, али нису још увек добили термин за вакцинацију, као и сви који желе да приме вакцину иако се нису пријавили. Њихова вакцинација биће унета у централни регистар и добиће термин за ревакцину.

У поподневним сатима могу се вакцинисати и сви грађани који су враћени у среду или из било ког разлога нису дошли у среду и четвртак на вакцинацију, а добили су термине.

Почиње и заказивање вакцинације у кућним условима позивом на телефон 064 8321 966, радним данима од 8 до 20 сати, за пацијенте који су регистровани у Служби кућне неге и лечења. Други грађани који сматрају да нису здравствено способни да дођу на вакцинацију, а желе да приме вакцину, треба да добију упут за кућну негу од изабраног лекара (амбуланта Ново насеље), уколико лекар после прегледа процени да је то неопходно.

Сутра од 8 до 14.30 часова биће настављена имунизација здравствених радника Опште болнице и Дома здравља у амбуланти Пети пук.

Повратак на Главну страну