Вакцинација против ковид-19 у амбуланти Дивци

Н ајављено предавање и вакцинација против ковид-19 за мештане Диваца и околних села одржани су у уторак 21. фебруара од 13.30 до 16 часова у месној амбуланти Дома здравља Ваљево. Уз преглед лекара, на располагању су биле вакцина Синофарм и бивалентна вакцина Фајзер.

Предавање о значају имунизације против ковид-19 одслушало је преко 30 мештана, добили су и едукативне флајере, а њих шест се одмах и заштитило од ове опасне болести. Бустер дозу бивалентне вакцине примило је троје мештана, једно је примило Синофарм као четврту бустер дозу, једно трећу дозу Синофарма, а један мештанин је примио Синофарм као прву дозу.

Истог дана троје грађана имунизовало се у Превентивном центру Дома здравља Ваљево.

Акција промоције вакцинације против ковид-19 у Ваљеву се организује у оквиру пројекта “Подршка ангажовању заједнице у кампањи вакцинације против вируса ковид-19”, у сарадњи са невладином организацијом „Асоцијација Дуга“, а уз подршку Светске здравствене организације и УСАИД, који, у сарадњи са Владом Републике Србије пружају подршку промоцији вакцинације против ковида-19 у Србији.

Повратак на Главну страну