Активан викенд за Патронажну службу

С лужба поливалентне патронаже је овог викенда на три различита догађаја преконтролисала неке од основних параметара здравља код 160 људи. Патронажа је у недељу учествовала у једном од најзначајнијих овогодишњих догађаја у православном животу Србије - освећењу новог храма у манастиру Ћелије код Ваљева, изграђеном по завештању Аве Јустина. На овом саборном окупљању верника притисак и ниво шећера у крви проверен је код 50 људи.

У Миличиници, највећем и најудаљенијом селу на подручју Града Ваљева, за време манифестације „Изађи ми на котлић“ прегледано је 80 мештана и посетилаца. Осим патронажних сестара и техничара присутна је била и др Бранка Јелић, специјалиста опште медицине, коју су мештани имали прилику да консултују у вези општег здравственог стања и терапије. Имајући у виду да тренутно не ради амбуланта у Миличиници, њено присуство је било врло значајно.

На слави цркве у Ваљевској Каменици (Мала Госпојина), традиционалном окупљању верника и мештана, патронажне сестре и техничари преконтролисали су притисак и ниво шећера у крви код тридесетак људи.

До краја септембра и почетком октобра Служба поливалентне патронаже учествоваће у више превентивних акција, обележавању важних датума у Календару здравља СЗО, организацији трибина, предавања и радионица итд.