Испраћај у пензију др Вере Терзић

С лужба за здравствену заштиту одраслог становништва данас је организовала испраћај у пензију дугогодишњој колегиници др Вери Терзић, која је у Дому здравља Ваљево радила пуних 37 година!

Пре тога, у уторак, др Вери Терзић се на дугогодишњем преданом раду захвалио колегијум установе, састављен од помоћника директора ЗЦ и начелника служби. Помоћник директор за примарну здравствену заштиту ЗЦ Ваљево др Јасмина Јевтић уручила је др Терзић Захвалницу за изузетан допринос у вишеденијском раду у Служби за здравствену заштиту одраслог становништва, уз цвеће, послужење и присећање на године и деценије заједничког рада.

А посебно дирљиво било је данас у Едукативном центру, где су се окупиле бројне колеге, не само из Одељења опште медицине и Службе за здравствену заштиту одраслих, него и из Хитне, Педијатрије и других служби. Пуно цвећа, књига, писама, честитки, понека суза, али и добро расположење.

Бираним речима докторки Вери захвалили су се заменик директора и начелник Службе за здравствену заштиту одраслих др Бранислав Јовановић, шеф Одељења опште медицине др Лидија Савић и Татјана Грковић у име медицинских сестара.

Обратио се и некадашњи начелник службе, сада пензионер, примаријус др Радиша Јокић. А на крају се свима захвалила др Терзић, успут се нашаливши у свом препознатљивом маниру.

Др Вера Терзић је деценијама била међу врло цењеним и популарним лекарима наше установе. Дипломирала је 1985. на Медицинском Факултету у Београду. После стажирања, на почетку каријере неколико месеци радила је на Неурологији и Психијатрији Опште болнице Ваљево, да би се марта 1987. запослила у Дому здравља и касније специјализирала општу медицину. Све време је радила у Служби опште медицине, односно Служби за здравствену заштиту одраслог становништва.

Најлепши мотив за уживање у пензионерским данима дају јој троје унука, од којих су двојица старијих данас били уз њу на свечаном испраћају у Дому здравља.

Повратак на Главну страну