Обележен Међународни дан против злоупотребе и кријумчарења дроге

Ц рвени крст Ваљево је, заједно са партнерским установама, на Градском тргу у Ваљеву обележио 26. јун – Међународни дан против злоупотребе и кријумчарења дроге. Нашу установу у овој акцији представљала је Славица Филиповић из Службе поливалентне патронаже. Овогодишњи слоган био је “Људи на првом месту: зауставимо стигму и дискриминацију, појачајмо превенцију”.

Црвени крст Ваљево је обележавању овог важног датума приступио у сарадњи са својим дугогодишњим сарадницима на превентивним активностима Заводом за јавно здравље Ваљево и Патронажном службом Дома здравља у Ваљеву. Носиоци активности на градском тргу били су чланови подмлатка (ученици петог до осмог разреда) који су широј јавности познати као успешни реализатори програма Прве помоћи. Као будући млади лидери и промотери позитивних друштвених вредности, они су покушали су да укажу на значај превенције у што ранијем узрасту. Едукативне активности које реализују заједно Црвени крст Ваљево, Завод за јавно здравље Ваљево и Патронажна служба Дома здравља Ваљево углавном су усмерене ка пушењу и алкохолизму, када говоримо о болестима зависности, али трудићемо се да у будућем периоду, активније учествујемо у превенцији злоупотребе дрога у најширем смислу.

Активност на Градском тргу привукла је пажњу наших суграђана, те су они радо разговарали са волонтерима и неретко истицали да је тема од изузетног значаја, да јој се треба постветити током читаве године, што се кроз рад са ученичком популацијом и спроводи.

Повратак на Главну страну