Појачан рад КОВИД амбуланте у последње две недеље

С С обзиром на повећање броја прегледа и тестирања, као и броја потврђених инфекција вирусом SARS-CoV-2, већ 15 дана појачан је рад КОВИД амбуланте у Новом насељу. То значи да у три смене раде по два специјалиста опште медицине или медицине рада. Од 1. септембра дежура и педијатар, у две смене, а подсећамо да је радно време КОВИД амбуланте од 7 до 21 сат.

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и порастом броја инфицираних суграђана Тим за тестирање КОВИД амбуланте поново ради свих седам дана у недељи: брзе серолошке тестове из крви и узима узорке (брисеве) за PCR тест. Шеф тима Огњен Андрић у првој смени снима графије плућа, по потреби ће РТГ радити у другој смени, уз испомоћ радиолошких техничара Опште болнице.

Подсећамо да је, захваљујући великим напорима управе Дома здравља, од летос потпуно заокружена услуга у КОВИД амбуланти: од лекарског прегледа, преко лабораторијске и рендген дијагностике до тестирања. Захваљујући томе наши суграђани комплетну дијагностику могу да заврше на једном месту, чиме је смањена и могућност ширења инфекције.

Према последњим званичним подацима Завода за јавно здравље Ваљево само за викенд је потврђен позитиван налаз код 34 особе у нашем граду, а за претходних седам дана укупно 95. Број прегледа дневно се креће око 120, што указује и да је веома висок проценат инфицираних од броја прегледаних. У кућној изолацији на подручју Колубарског округа налазе се 194 особе, а на болничком лечењу 15 Ваљеваца.

Повратак на Главну страну