Бројне здравствено-васпитне активности Дома здравља

С лужба поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево у септембру је наставила низ здравствено-васпитних активности, првенствено кроз обележавање важних датума у Календару здравља СЗО, у партнерству са Заводом за јавно здравље, Црвеним крстом Ваљево и Медицинском школом.

Након обележавања Недеље здравља уста и зуба од 16. до 22. маја, под слоганом „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“, која је реализована у свим градским вртићима уз учешће начелнице Стоматолошке службе и њених сарадника, обележен је и 31. мај Светски дан без дуванског дима. Тим поводом организовано је тимско предавање са колегама из партнерских установа за ученике седмог и осмог разреда Прве основне школе.

Поводом Светске недеље дојења, у августу је организована тематска радионице Школе за труднице и родитељство Дома здравља, коју наша установа реализује већ 17 година.

Као партнерска организација Црвеном крсту Ваљево, Служба поливалентне патронаже и представници Завода за јавно здравље од 7. до 16. септембра учествовали су у радионицама „Спречавање саобраћајног трауматизма - безбедност деце у саобраћају“. Радионице посвећене безбедности деце у саобраћају и превенцији евентуалних повреда, одржане су ученицима првог разреда свих градских основних школа, док ће за ђаке прваке сеоских школа бити организоване у Дечјој недељи почетком октобра.

Дом здравља ће бити носилац активности обележавања Светског дана срца 29. септембра. Манифестација ће бити одржана у Хали спортова у сарадњи са Спортским савезом Ваљева, уз вежбање младих чланова клубова и рекреативаца. Следећег дана ће у Дому пензионера бити обележен Међународни дан старијих особа.

Све побројане активности Дом здравља организује традиционално, сваке године.

Повратак на Главну страну