Састанак са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије

Н ационална организација особа са инвалидитетом Србије (NOOIS) данас је у згради Града Ваљева одржала састанак са ваљевским удружењима које окупљају особе са инвалидитетом. Састанку је присуствовао и Марко Јевтић, члан Градског већа Ваљева задужен за рад, запошљавање и социјалну политику.

У раду су учествовали и представнице Службе поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево, Весна Павловић и Славица Филиповић, имајући у виду професионално ангажовање наше службе приликом патронажних посета, али и континуирану подршку и сарадњу са удружењима ОСИ у Ваљеву.

Најзначајније активности НООИС-а-а у последњих годину дана представили су: извршна директорка, Иванка Јовановић, председница Татјана Стојшић Петковић и Маријана Тодоровић Тарановић, секретар Савеза МНРО Србије и чланица УО НООИС-а. Затим се дискутовало о положају особа са инвалидитетом у Ваљеву и о приоритетима за наредни период. Најављене су и заједничке активности до краја 2022. године.

Састанак је одржан у оквиру програма „Србија без баријера“, који је подржао Сектор за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Повратак на Главну страну