Обележавање Националног дана без дувана

Н ационални дан без дувана (31. јануар) биће у Ваљеву обележен двема активностима, које ће заједнички организовати партнерске установе: Завод за јавно здравље, Патронажа Дома здравља, Медицинска школа и Црвени крст Ваљево.

У уторак 31. јануара од 12 сати, на Градском тргу у Ваљеву, акција ће се састојати од поделе здравствено-васпитног материјала, разговора са суграђанима и израде теста процене никотинске зависности (штампани упитник).

У Техничкој школи Ваљево 1. фебруара у 12 сати биће одржана трибина са ученицима о зависности од дувана и штетности дуванског дима. Носилац ове активности биће Црвени крст Ваљево, учествоваће и представници партнерских установа.

Овогодишњи слоган Националног дана без дувана гласи „Свака цигарета смета”. Најчешће коришћени дувански производи у Србији су цигарете, које свакодневно пуши 27,1% становништва старости 15 година и више, док 15,8% свакодневно пуши 20 и више цигарета на дан. Истраживања спроведена у Србији показују пораст популарности других дуванских и никотинских производа.

Више података на: https://www.batut.org.rs/index.php?content=2532

Повратак на Главну страну