Дом здравља добио санитет из хуманитарне акције Ваљеваца у Русији

У Дом здравља Ваљево допремљен је санитет купљен од новца из хуманитарне акције коју је у Русији покренуо Ваљевац Андрија Влајковић. Он је, са још тројицом пријатеља из нашег града, прикупљао средства за помоћ Ваљеву у борби против коронавируса, у коју су се укључили Срби, Руси и други. За кратко време прикупили су око 34 хиљаде евра које су уплатили на рачун Дома здравља Ваљево јер су, на предлог директорке др Бранке Антић, одлучили да купе санитетско возило за Службу хитне медицинске помоћи.

Вредност санитета је 33.840 евра, а ПДВ ће платити Градска управа. Најновији тип реаномобила марке „рено“ испоручио је Продајно-сервисни центар „Вуковић“ из Шапца. Уз натпис „Помоћ Ваљеву“ на санитету се налазе заставице Србије и Русије.

Поводом донације директор Дома здравља Ваљево др Бранка Антић каже: „Од срца захваљујем нашим Ваљевцима на привременом раду у Русији, као и Русима, свима који су учествовали у овој хуманитарној акцији. Санитет садржи комплетну опрему, тако да представља прави реаномобил, то је као покретна амбуланта. Лекар и техничар унутра могу да ураде све што треба око пацијента. Имамо већ добар возни парк, модерне санитете, јер је од 2016. године толико уложено у Дом здравља и у санитетска возила да сам пресрећна. Надамо се да ћемо убудуће сваке године обнављати санитете, односно набављати по два нова.“

Нови санитет представљаће драгоцену подршку у борби са епидемијом корона вируса, с обзиром на оптерећеност Службе хитне медицинске помоћи, која обавља све транспорте заражених и оболелих из Ваљева, уз хитне одласке кућама по позиву и редован посао.