Захвалнице „херојима“ од најмлађих Ваљеваца

О бележавајући дан оснивања, Предшколска установа „Милица Ножица“ је 29. маја направила изузетно леп гест, организујући свечаност на којој су уручили захвалнице „херојима“ – представницима установа, служби и предузећа која су својим радом допринела сузбијању ширења коронавируса и поновном почетку рада вртића. Међу њима, свакако, били су и представници наше установе, која је добила и највише захвалница имајући у виду велику ангажованост у сузбијању епидемије и збрињавању инфицираних суграђана.

У дворишту вртића "Звончић", где је и седиште Предшколске установе, уз поштовање мера заштите, организован је програм у којем су малишани извели рецитал, уз подршку својих васпитача. Затим су сваком "хероју" посебно поклонили захвалницу. Најмлађи Ваљевци су у име Предшколске установе и деце овог града уручили укупно 22 захвалнице представницима здравствених установа (Дома здравља, Општа болница, Завод за јавно здравље), Војске Србије, Полицијске управе, Ватрогасне јединице, медија, Трговинског предузећа „Еуропром“ итд.

У име Дома здравља захвалницу је примила директор др Бранка Антић, за КОВИД амбуланту начелник Службе за здравствену заштиту одраслих др Вања Вучетић, док је у име Службе хитне медицинске помоћи и санитетског транспорта захвалницу примио возач Зоран Марјановић.

Директор ПУ „Милица Ножица“ Златомир Марковић захвалио се свим људима који су чували суграђане за време епидемије, поготово најмлађе, и помогли да безбедно почну са радом. Рекао је да установа тренутно ради смањеним капацитетом, али да се број деце повећава. Сву децу која су кренула у вртић у специфичним условима (када епидемија није завршена), њих 250 до сада, прегледала је Служба за здравствену заштиту деце наше установе.