Дом здравља Ваљево

Дом здравља Ваљево је здравствена установа која становништву обезбеђује квалитетне и доступне услуге примарне здравствене заштите. Особље прати савремена достигнућа у медицини кроз активности у области промоције здравља, превенције, програма за рано откривање болести и лечење и брине о здрављу становника.

  • 014/ 315-00-38
  • 014/ 315-00-65
  • office@dzvaljevo.rs
  • Железничка 12, 14000 Ваљево

Заказивање лекарских прегледа

Закажите свој преглед код изабраног доктора преко апликације - "Мој доктор"

Архива вести 2016.год.

Медицинска едукација у Едукативном центру Дома здравља Ваљево

Крај године у Едукативном центру Дома здравља Ваљево обележило је неколико медицинских едукација. У понедељак 26. децембра одржана је медицинска едукација за лекаре, медицинске сестре и здравствене техничаре нашег Дома здравља, у оквиру рада Комисије за превенцију интрахоспиталних инфекција ДЗ Ваљево.

детаљније
Превентивни прегледи за колектив Стоматологије

У две групе, прошле и ове суботе, превентивне систематске прегледе у Дому здравља прошло је 32 колега из Службе за стоматолошку здравствену заштиту.

детаљније
Од 9. јануара заказивање прегледа деце за упис у први разред

Дом здравља Ваљево обавештава родитеље деце рођене од 1. марта 2010. до 28. фебруара 2011. да ће им до 9. јануара на кућну адресу стићи позиви за утврђивање здравствене способности деце за упис у први разред.

детаљније
Вакцинисано 2.260 грађана против сезонског грипа

У Дому здравља Ваљево до сада су вакцинисане 2.262 особе против сезонског грипа, што је већ надмашило прошлогодишњи резултат.

детаљније
Предавања о репродуктивном здрављу за ученике

У току су предавања о репродуктивном здрављу за ученике осмог разреда основних школа и средњошколце на подручју Града Ваљева, која заједнички организују Служба поливалентне патронаже Дома здравља, Завод за јавно здравље и Црвени крст.

детаљније
Акредитована предавања „Ваљево-град болница 1914-1915“ у Народном музеју Ваљево

Секција за историју медицине Српског лекарског друштва, Подружница СЛД Ваљево и Народни музеј Ваљево вас позивају на серију предавања на тему ВАЉЕВО – ГРАД БОЛНИЦА 1914-1915. ГОДИНЕ.

детаљније
Патронажа у обележавању Светског дана борбе против СИДЕ

У четвртак 1. децембра на Градском тргу је одржана традиционална акција посвећена Светском дану борбе против СИДЕ, у којој је учествовала и Служба поливалентне патронаже. Циљ акције је био да се грађани упозоре на факторе ризика који могу довести до заражавања и обољевања, а заједнички су је организовали Завод за јавно здравље, Дом здравља, Црвени крст, Омладина ЈАЗАС-а и Медицинска школа.

детаљније
Садржајна и посећена трибина о дијабетесу

Синоћ је у препуној Сали нашег Едукативног центра одржана трибина о дијабетесу, којом је Дом здравља Ваљево наставио обележавање Дана борбе против дијабетеса.

детаљније
Превентивни прегледи за колектив ОШ „Нада Пурић“

Данас су у Дому здравља реализовани превентивни прегледи за 24 запослених из Основне школе „Нада Пурић“ из Ваљева.

детаљније
Трибина „Усмеримо очи ка дијабетесу“

Поводом Дана борбе против дијабетеса, Дом здравља Ваљево наставља активности организујући трибину посвећену овој све распрострањенијој масовној незаразној болести.

детаљније
У Дому здравља утврђивање здравствене способности за држање и ношење оружја

Лекарски прегледи за утврђивање здравствене способности физичких лица за држање и ношење оружја обављају се у Дому здравља Ваљево уторком и четвртком у Одсеку Медицине рада, ординација 15.

детаљније
Вакцинисано више од 1.800 грађана против сезонског грипа

У Дому здравља Ваљево до сада су вакцинисане 1.844 особе против сезонског грипа. Вакцина садржи све сојеве грипа предвиђене за ову сезону, за стицање имунитета потребно je две до три недеље, а ствара се имунитет за наредних шест месеци.

детаљније
Obeležena lekarska slava Sveti vrači

U prisustvu gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića i drugih predstavnika Grada, načelnika Kolubarskog upravnog okruga Gorana Milivojevića, predstavnika javnih preduzeća i ustanova, obrazovnih i kulturnih ustanova, Vojske Srbije i Policijske uprave i drugih gostiju, kao i zaposlenih iz svih službi Doma zdravlja, juče je u Edukativnom centru svečano obeležena lekarska slava Sveti Vrači.

детаљније
Dom zdravlja obeležio Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Дом здравља Ваљево je u četvrtak organizovao obeležavanje Svetskog dana borbe protiv dijabetesa. U holu Opšte medicine organozovano je merenje glikemije i pritiska, podela zdravstenih brošura i davanje saveta pacijentima, uz izjave medijima i plasiranje bitnih poruka široj populaciji.

детаљније
U toku vakcinacija protiv sezonskog gripa

Дом здравља Ваљево podseća građane da je u toku vakcinacija protiv sezonskog gripa.

детаљније
Zaposleni iz Muzičke škole na preventivnim pregledima

Prva grupa od 10 zaposlenih iz Muzičke škole „Živorad Grbić“ u subotu je obavila preventivne preglede u organizaciji naše ustanove.

детаљније
Učešće na Simpozijumu SUZRS ,,Snagom reči''

Od 26. do 30. oktobra na Zlatiboru je održan Simpozijum I kategorije zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem, pod sloganom,,Snagom reči'', u organizaciji Asocijacije Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije (SUZRS)

детаљније
U Domu zdravlja održana okružna svečanost povodom Meseca pravilne ishrane

Дом здравља Ваљево bio je domaćin centralne završne svečanosti za Kolubarski okrug povodom obeležavanja Meseca pravilne ishrane, uz slogan „Zdravlje na usta ulazi“.

детаљније
Mesec pravilne ishrane – centralna svečanost za Kolubarski okrug u Domu zdravlja

Centralni program obeležavanja Meseca pravilne ishrane za Kolubarski okrug održaće se u utorak 25. oktobra u Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo, s početkom u 10 sati.

детаљније
Više vakcina protiv gripa ove godine

Дом здравља Ваљево za ovu sezonu dobiće 2.930 doza vakcina, što je oko 400 više nego prethodne godine.

детаљније
Predavanja „Zdravi stilovi života adolescenata“

U okviru redovnih aktivnosti, Служба поливалентне патронаже realizuje predavanja-radionice za srednjoškolce pod nazivom „Zdravi stilovi života adolescenata“.

детаљније
Nastavljeni preventivni pregledi za Gradsku upravu

Još jedna grupa zaposlenih iz Gradske uprave u subotu je prošla preventivne preglede u organizaciji naše ustanove.

детаљније
Aktivnosti Doma zdravlja u Dečjoj nedelji

Od 3.do 9. oktobra 2016. održaće se tradicionalna manifestacija posvećena deci - "Dečja nedelja" Valjevo 2016. pod sloganom „Neću da brigam-hoću da se igram“. Dom zdravlja će, kao i uvek, u saradnji sa partnerskim ustanovama i organizacijama, sa više aktivnosti dati svoj doprinos realizaciji Dečje nedelje.

детаљније
Puno pregledanih na manifestaciji „Dani gljiva“

Служба поливалентне патронаже veoma je aktivna ovih dana, preventivne akcije se nižu jedna za drugom. Po tradiciji Patronaža je kontrolisala krvni pritisak učesnicima i posetiocima manifestacije „Dani gljiva, koja je održana u subotu 1. oktobra na na Divčibarama, ovoga puta ispred hotela „Heba“.

детаљније
„Pedijatrijski dan“ prvi put u Valjevu

Udruženja zdravstvenih radnika Kolubarskog okruga i Дом здравља Ваљево odličnom organizacijom jubilarnog petog Pedijatrijskog dana opravdali su poverenje da ugoste kolege iz čitave Srbije.

детаљније
Sa sugrađanima na trgu povodom Svetskog dana srca

Служба поливалентне патронаже Doma zdravlja Valjevo juče je dvočasovnom preventivnom zdravstvenom akcijom na Gradskom trgu obeležila Međunarodni dan srca, zajedno sa Zavodom za javno zdravlje Valjevo, Crvenim krstom Valjevo i Medicinskom školom „Dr Miša Pantić“ Valjevo.

детаљније
Patronaža na „Danima gljiva“ na Divčibarama

U subotu 1. oktobra na manifestaciji „Dani gljiva“ na Divčibarama Patronažna služba će od 10 sati učesnicima i posetiocima proveravati krvni pritisak, nivo šećera u krvi i telesnu masu, nastavljajući tako dobru saradnju sa Gljivarskim društvom Valjevo.

детаљније
Obeležavanje Međunarodnog dana srca

Дом здравља Ваљево danas i sutra obeležava Međunarodni dan srca, zajedno sa Zavodom za javno zdravlje Valjevo, Crvenim krstom Valjevo i Medicinskom školom „Dr Miša Pantić“ Valjevo.

детаљније
Nastavak preventivnih pregleda za Gradsku upravu

U subotu 1. oktobra nastavljaju se preventivni pregledi za kolektiv Gradske uprave. Kontrola zdravlja obuhvata: merenje šećera, holesterola, triglicerida, telesne mase i visine, izračunavanje bodimas indeksa, opšti pregled lekara koji uključuje i kontrolu pritiska i pluća, EKG po potrebi, zatim ultrazvuk stomaka, kao i ginekološke preglede u Dispanzeru za žene i edukaciju o samopregledu dojke u Patronaži.

детаљније
Prva grupa zaposlenih iz Gradske uprave prošla preventivne preglede

Prva grupa od 15 zaposlenih iz Gradske uprave u subotu je prošla kroz preventivne preglede u organizaciji naše ustanove. Imajući u vidu da su žene bile u velikoj većini prvo je u Službi polivalentne patronaže Slavica Filipović, VMS-specijalista javnog zdravlja, održala kratko predavanje o samopregledu dojke.

детаљније
O značaju preventivnih pregleda za kolektivee

Najavljujući preventivne preglede za prvu grupu zaposlenih u Gradskoj upravi u programu TV Valjevo Plus, glavna sestra Službe polivalentne patronaže Vesna Pavlović govorila je o značaju ove akcije...

детаљније
Preventivni pregledi za kolektiv Gradske uprave

Nastavljajući akciju besplatnih preventivnih pregleda za valjevske kolektive, Дом здравља Ваљево u subotu 24. septembra organizuje preglede za prvu grupu zaposlenih u Gradskoj upravi.

детаљније
Stručni skup povodom „Pedijatrijskog dana“

Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije – Društvo medicinskih sestara tehničara i babica Srbije organizuje tradicionalni Stručni skup povodom ,,Pedijatrijskog dana“. Prvi jubilej - pet godina održavanja ,,Pedijatrijskog dana“ biće obeležen u Domu zdravlja Valjevo u petak 30. septembra, u organizaciji Udruženja zdravstvenih radnika Kolubarskog okruga. U sali Edukativnog centra u 12 sati biće realizovana KME –Test „Unapređenje kvaliteta rada u zdravstvenim ustanovama: šta svaki zaposleni mora da zna“ za medicinske sestre, tehničare babice i ostale zdravstvene radnike. Predavači su Prim.dr sci med Marija Mladenović i Vms Slavica Filipović.

Akreditovani test nosi 10 bodova za pasivne učesnike. Kotizacija je besplatna za članove Udruženja zdravstvenih radnika Kolubarskog okruga. Prijave učesnika proslediti do 23. 09.2016. Kontakt osoba: Filipović Slavica mob.tel: 064/ 215 53 68;064/ 883 75 17; e-mail adresa: filipovicslavica@gmail.com.

Psihološko Savetovalište za mlade

Psiholog Doma zdravlja Živana Pantić gostovala je u Jutarnjem programu TV Valjevo Plus, a glavna tema bio je rad sa školskom decom i omladinom kroz psihološko Savetovalište za mlade. Ceo razgovor možete preslušati ovde.
POGLEDAJTE VIDEO SNIMAK

„Zavičajni dani“ lekara valjevskog kraja na Divčibarama

Manifestacija „Zavičajni dani”, 11. Susreti lekara valjevskog kraja, održaće se 16. i 17. septembra u hotelu „Divčibare” na Divčibarama, u organizaciji Srpskog lekarskog društva- podružnice Valjevo. Najavljeno je da će na tradicionalnom skupu, koji se organizuje posle nekoliko godina pauze, učestvovati oko 300 lekara različitih specijalnosti zaposlenih u Opštoj bolnici, Domu zdravlja, Republičkom Fondu za zdravstveno osiguranje, u privatnoj praksi, lekari u penziji, kao i lekari iz našeg kraja koji rade u drugim gradovima i dijaspori, predstavnici lokalne samouprave i gosti.

детаљније
O skriningu karcinoma grlića materice u Domu zdravlja Valjevo

Дом здравља Ваљево jedna je od ustanova primarne zdravstvene zaštite koje su uključene u Nacionalni skrining program za rano otkrivanje karcinoma grlića materice. O skriningu, redovnim i drugim aktivnostima Službe za zdravstvenu zaštitu žena za program TV Valjevo Plus govorio je načelnik dr Milan Mirković: www.youtube.com/watch?v=NJjplGNk7bk

Novi broj Telefonskog savetovališta za negu i razvoj deteta

Promenjen je broj Telefonskog savetovališta „Deca Srbije“ u Patronažnoj službi Doma zdravlja tako da roditelji mogu pozivati na 315-00-78, kao i na 064/ 83 84 316. Preporuka je da zainteresovani pozivaju na mobilni telefon. Svakog dana od 7 do 19 sati mogu se dobiti saveti u vezi odgoja novorođenčeta, rasta i razvoja deteta od edukovanih patronažnih medicinskih sestara i tehničara. U savetovalište se najčešće javljaju porodilje, tate ili bake i to zbog novorođenčeta i deteta do godinu dana, mada postoje i pozivi vezani za uzrast do pet godina ili više. Najčešća pitanja se odnose se na povišenu telesnu temperaturu i grčeve kod beba, nicanje mlečnih zuba, ishranu odojčeta, probleme u vezi dojenja, tretiranje pupčane rane, vakcinaciju i slično.

Radionice o zaštiti u saobraćaju sa đacima prvacima

Septembar kao mesec bezbednosti u saobraćaju za najmlađe Valjevce, pre svega za osnovce, Patronažna služba Doma zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Crveni krst obeležavaju radionicama za đake prvake u gradskim i seoskim osnovnim školama. Na ovim prijemčivim radionicama kroz igru, razgovor i projekciju filmova prilagođenih tom uzrastu, prvacima se skreće pažnja na rizike u saobraćaju i moguće posledice.

детаљније
Održana edukacija-test „Šta je (ne)normalno?

U Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo u subotu 3. septembra održana je eksterna medicinska edukacija-test pod nazivom „Šta je (ne) normalno? Gde normalnost počinje, a gde prestaje?“ iz oblasti mentalnog zdravlja, odnosno poremećaja ponašanja.

детаљније
Eksterna edukacija-test u Domu zdravlja Valjevo

U Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo u subotu 3. septembra održava se eksterna medicinska edukacija u organizaciji Udruženja zdravstvenih radnika Kolubarskog okruga, članice Udruženja zdravstvenih radnika Republike Srbije. Predavač je predsednica Saveza mr Radmila Nešić, tema „Šta je normalno, a šta nenormalno – gde normalnost počinje, a gde prestaje?“. Radi se ulazni i izlazni test i edukacija nosi maksimalnih 10 bodova. Mogu je pohađati lekari, stomatolozi, farmaceuti, biohemičari, medicinske sestre i zdravstveni tehničari, odnosno svi medicinski radnici.

Stručni sastanci i seminari u Edukativnom centru

Krajem avgusta nastavljena je realizacija programa kontinuirane medicinske edukacije u Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo. Danas je održan stručni sastanak prve kategorije „Karakteristike i izazovi trećeg životnog doba“, akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije, preko Komore medicinskih sestara i tehničara Srbije.

детаљније
Značaj rada Саветовалишта za dijabetes u Domu zdravlja Valjevo

Savetovalište za dijabetes u Domu zdravlja Valjevo radi od 1. oktobra 2015. godine, svakog ponedeljka i srede od 12 do 14 sati (drugi sprat, ordinacija na Medicini rada).

детаљније
Skrining za rano otkrivanje karcinoma debelog creva u Domu zdravlja Valjevo

Дом здравља Ваљево jedna je od ustanova primarne zdravstvene zaštite koje su uključene u Nacionalni skrining za rano otkrivanje karcinoma debelog creva od 2015. godine. Odlični rezultati postignuti su prošle godine, kada je pregledano oko 3.500 ljudi, a kod 27 je nalaz bio pozitivan.

детаљније
Patronaža i Crveni krst higijenskim paketima pomogli porodicama

Polivalentna patronažna služba Doma zdravlja, u saradnji sa Crvenim krstom Valjevo, još jednom je pružila podršku porodicama koje imaju decu sa posebnim potrebama, kao i porodicama za koje su prilikom kućnih poseta utvrdili da žive u teškim socijalno-ekonomskim uslovima.

детаљније
Pregledano 130 meštana Lelića i okolnih sela

Na praznik Preobraženje se u manastiru Lelić nakon posta pričešćuje veliki broj žitelja ovog i okolnih sela i održava se tradicionalni narodni vašar. Дом здравља Ваљево je iskoristio masovno okupljanje meštana ovog kraja da organizuje preventivnu zdravstvenu akciju u porti manastirske crkve.

детаљније
Preventivna zdravstvena akcija u Leliću

U petak 19. avgusta, na Preobraženje, u porti manastira Lelić Дом здравља Ваљево od 7 do 12 sati organizuje preventivnu zdravstvenu akciju. Polivalentna patronaža će proveravati pritisak i nivo šećera u krvi, dok će lekari Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva obaviti opšte preglede, proveriti terapiju i dati potrebne savete. Osim toga, stariji od 50 godina dobiće testove za skrining debelog creva, odnosno kontrolu skrivene krvi u stolici.

детаљније
Saopštenje o troškovima usluga komunikacije u 2015. godini

Povodom teksta u „Kolubarskim internet novinama“ objavljenom 8. avgusta 2016. godine, u kojem je nekoliko puta tendenciozno naglašeno da su troškovi telefoniranja, odnosno usluga komunikacija Doma zdravlja Valjevo 4,9 miliona dinara, sa jasnom namerom da se istakne da su u pitanju preveliki troškovi, obaveštavamo javnost o strukturi ovih troškova.

детаљније
Akcija Patronažne službe na Ilindanskom vašaru

Служба поливалентне патронаже sprovela je još jednu akciju kontrole krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, ovoga puta na obnovljenom i već tradicionalnom Ilindanskom vašaru kod crkve u Novom Naselju.

детаљније
Veliko interesovanje za preglede na „Danima kupina“

Interesovanje meštana i gostiju za preventivne preglede u okviru manifestacije „Dani kupina“ na Stavama nadmašilo je sva očekivanja i još jednom pokazalo da ovakve aktivnosti Doma zdravlja Valjevo imaju veliki odjek i da su veoma potrebne stanovništvu.

детаљније
Prenete na korišćenje ambulante u Divcima i Petnici

Na jučerašnjoj sednici Skupština grada Valjeva prenela je Domu zdravlja Valjevo na korišćenje novoizgrađenu ambulantu u Divcima i deo zgrade Mesne zajednice Petnica namenjen za ambulantu. Na istoj sednici je Prvim rebalansom budžeta Grada Valjeva za 2016. godinu opredeljeno sedam miliona dinara za opremanje ambulanti u Divcima i Petnici.

Gradska skupština usvojila Program rada Doma zdravlja za 2016.

Odbornici Skupštine grada Valjeva na današnjoj redovnoj sednici dali su saglasnost na Program rada Doma zdravlja za 2016. godinu. Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je naglasio da će unapređenje primarne zdravstvene zaštite značajno doprineti pre svega zdravlju ljudi, ali i smanjenju troškova u objektima sekundarne zaštite.

Preventivna zdravstvena akcija na „Danima kupina“

U okviru manifestacije „Dani kupina“ na Stavama, Дом здравља Ваљево u nedelju 31. jula od 8 do 13 sati organizuje preventivnu zdravstvenu akciju. Meštani i posetioci manifestacije moći će da prekontrolišu zdravlje u prostorijama OŠ „Ilija Birčanin“. Preventivni pregledi će obuhvatiti merenje telesne mase, pritiska i nivoa šećera u krvi, opšti pregled lekara sa kontrolom pluća, a po potrebi ultrazvučne preglede abdomena, štitne žlezde i dojke radiće specijalista radiologije dr Zoran Živković. Na raspolaganju u više učionica škole biće četiri ekipe lekar-medicinska sestra i patronažne sestre i tehničari.

Obaveštenje povodom teksta u "Blicu"

Povodom teksta koji je objavljen u dnevnim novinama "Blic" od 22.07.2016. godine pod naslovom "Dom zdravlja u Valjevu ukinuo drugi pregled kukova kod beba jer ga država ne plaća" obaveštavamo javnost da navedena informacija nije tačna.

детаљније
Veliki broj korisnika usluga Stomatologije

U izjavi za Vujić televiziju načelnica Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu predstavila je najznačajnije usluge koje ova služba Doma zdravlja Valjevo pruža pacijentima, skrećući pažnju na grupe korisnika besplatnih usluga, zatim na oralnu hirurgiju i protetiku, ujedno najavljujući nove projekte i usluge.

детаљније
Saveti lekara Hitne pomoći

Dolazak toplih letnjih dana, kao i nagle promene temperature, utiču najviše na hronične bolesnike tako da ulazimo u period u kojem Služba hitne medicinske pomoći ima više posla. Dr Dikosava Vujetić, načelnica Hitne službe, kaže da je obim posla malo povećan, ali ne previše. U prethodnih para dana bilo je 25 do 30 intervencija na terenu i isto toliko u ambulanti, za 24 sata.

детаљније
Preventivna akcija Patronaže na Divčibarama u okviru “Di festa”

Polivalentna patronaža Doma zdravlja Valjevo je u subotu 2. jula od 10 do 14.30 časova na Divčibarama održala preventivnu akciju, kao učesnik Di Festa – Sajma turizma valjevskog kraja. Manifestaciju na poznatom izletištu planine Maljen organizovao je „Studio M“ iz Valjeva, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva koji je na konkursu odobrio ovaj projekat za promociju turizma.

детаљније
Rekonstrukcija sistema centralnog grejanja

Дом здравља Ваљево nastavlja sa investiranjem u rekonstrukciju centralne zgrade, u šta dugo nije ulagano. Nedavno je završena rekonstrukcija većine toaleta za pacijente, što je bio jedan od čestih zahteva i pacijenata i javnosti.

детаљније
Poseta gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić posetili su danas našu ustanovu i održali sastanak sa rukovodstvom i zaposlenima.

детаљније
Uređenje parka Doma zdravlja

Vodeći računa o svim segmentima rada ustanove, Дом здравља Ваљево je u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Vidrak“ prošle nedelje oplemenio ambijent na maloj parkovskoj površini ispred naše zgrade. Posađeno je sezonsko cveće, orezano rastinje, podšišani travnjaci... Imajući u vidu da se tu nalazi i par klupa za odmor, svakako je ambijent za naše pacijente prijatniji. Naše medicinske sestre su zajedno sa službom zaduženom za održavanje zgrade, kao i svakog proleća, na terase postavile žardinjere sa muškatlama. Cveće je posađeno i u betonskim žardinjerama na bočnom ulazu u Pedijatriju, tako da je eksterijer Doma zdravlja oplemenjen koliko to mogućnosti dozvoljavaju.

Sistematski pregled za kolektiv OŠ „Andra Savčić“

UNastavljajući akciju besplatnih sistematskih pregleda za kolektive škola, Дом здравља Ваљево je organizovao pregled za deo zaposlenih gradske Osnovne škole „Andra Savčić“.

детаљније
Dom zdravlja umrežen u Integrisani zdravstveni informacioni sistem Srbije

Ustanove koje gravitiraju Kliničkom centru Beograd, među njima i Дом здравља Ваљево, nedavno su umrežene u Integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS) Republike Srbije.

детаљније
Radionice sa učenicima vaspitačkog smera

U saradnji Službe polivalentne patronaže Doma zdravlja i Medicinske škole “Dr MIša Pantić” ove nedelje se realizuje radionice sa učenicima vaspitačkog smera. U pitanju je prva generacija vaspitača u Medicinskoj školi, posle dužeg vremena, koji upravo završavaju prvu godinu.

детаљније
Rekonstrukcija toaleta u Domu zdravlja i na Stomatologiji

Дом здравља Ваљево ulaže velike napore u poboljšanje higijensko-sanitarnih uslova u svojim objektima. Jedna od najznačajnijih aktivnosti je rekonstrukcija toaleta i kupatila. Krajem prošle i u prvoj polovini ove godine rekonstruisani su sanitarni čvorovi na Medicini rada, Ginekologiji i pored Laboratorije, ukupno šest toaleta.

детаљније
Едукација u toku sistematskih pregleda na Medicini rada

U organizaciji Odseka medicine rada i Službe polivalentne patronaže organizovana je edukacija novih, pretežno mladih radnika „Gorenja“ i „Krušika“ prilikom njihovog dolaska na sistematski pregled.

детаљније
Primopredaja ambulante u Petnici

U selu Petnica nadomak Valjeva juče je obavljena primopredaja dela renoviranog objekta Mesne zajednice za potrebe buduće ambulante Doma zdravlja Valjevo. Od direktora Direkcije za izgradnju grada Dragana Jeremića ključeve je primio Ljubo Vesić, pomoćnik direktora za nemedicinske poslove.

детаљније
Održan seminar Instituta „Batut“ u Valjevu

Danas je u Zavodu za javno zdravlje Valjevo održan seminar "Zdravstveno vaspitanje za unapređenje zdravlja mladih" u organizaciji Edukativnog tima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" - Centar za promociju zdravlja.

детаљније
Novi broj Telefonskog savetovališta za negu i razvoj deteta

Novi broj Telefonskog savetovališta „Deca Srbije“ u Patronažnoj službi Doma zdravlja je 064/ 83 84 316. I dalje funkcioniše fiksni broj 315-00-29, ali preporuka je da zainteresovani pozivaju na novi broj. Svakog dana od 7 do 19 sati mogu se dobiti saveti u vezi odgoja novorođenčeta, rasta i razvoja deteta od edukovanih patronažnih medicinskih sestara i tehničara. U savetovalište se najčešće javljaju porodilje, tate ili bake i to zbog novorođenčeta i deteta do godinu dana, mada postoje i pozivi vezani za uzrast do pet godina ili više. Najčešća pitanja se odnose se na povišenu telesnu temperaturu i grčeve kod beba, nicanje mlečnih zubića, probleme u vezi dojenja, ishranu odojčeta, tretiranje pupčane rane, vakcinaciju i slično.

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv duvanskog dima

Odbor za javno zdravlje Valjevo je u utorak 31. maja u OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“ obeležio Međunarodni dan borbe protiv duvanskog dima. Ovom centralnom svečanošću odbor je praktično završio četvoromesečnu kampanju i edukaciju najmlađih koju je sprovodio od Nacionalnog dana borbe protiv duvanskog dima (31. januar) do Svetskog dana borbe protiv pušenja (31. maj).

детаљније
Koordinativni sastanak glavnih patronažnih sestara

U prostorijama Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" prošle nedelje je održan koordinativni sastanak glavnih patronažnih sestara iz domova zdravlja širom Srbije, među kojima je bila i Vesna Pavlović, glavna sestra Službe polivalentne patronaže naše ustanove. Na skupu se govorilo o značaju patronažnih službi u radu domova zdravlja, promociji profesije i struke, promociji zdravlja, aktivnostima na prevenciji bolesti, zdravstveno-vaspitnim aktivnostima, radu u zajednici... Kroz diskusiju i razmenu iskustava izneti su brojni primeri iz prakse, a generalno su glavne sestre Patronaže zaključile da zbog velikog obima posla imaju organizacionih poteškoća, koje prevazilaže velikim ličnim angažovanjem i trudom zaposlenih.

Javni konkurs za izbor direktora Doma zdravlja Valjevo Zapaženo učešće na Kongresu zdravstvenih radnika Srbije

Od 11. do 15. maja na Zlatiboru je održan Kongres zdravstvenih radnika Srbije I kategorije sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Republike Srbije (SUZRS).

детаљније
Nedelja zdravlja usta i zuba

Nedelju zdravlja usta i zuba, koja se u čitavoj Srbiji obeležava od 17. do 23. maja, u našem gradu realizuju Zavod za javno zdravlje Valjevo i Дом здравља Ваљево – Служба за стоматолошку здравствену заштиту i Служба поливалентне патронаже.

детаљније
Prvi broj lista „Zdrava reč“

Povodom jubileja, pet godina samostalnog rada Doma zdravlja (od trenutka izdvajanja iz Zdravstvenog centra Valjevo), objavljen je prvi broj lista „Zdrava reč“. List je prvenstveno namenjen zaposlenima, saradnicima i partnerima naše ustanove, ali deo primeraka našao se i pred korisnicima usluga.

детаљније
SUZRS nagradio učenice Medicinske škole

U okviru obeležavanja 12. maja, Međunarodnog dana sestrinstva, Društvo medicinskih sestara-tehničara i babica Srbije (DMSTBS )/ Saveza UZR Srbije nagradilo je 20 najboljih učenika završnih razreda srednjih medicinških škola Srbije.

детаљније
Свечаност поводом Међународног дана сестринства

У Едукативном центру наше установе даанс је свечано обележен Међународни дан сестринства, који се у целом свету обележава 12. маја у знак сећања на Енглескињу Флоренс Најтингејл, зачетницу модерног сестринства.

детаљније
Praznično radno vreme Doma zdravlja

Za uskršnje i prvomajske praznik Дом здравља Ваљево radiće smanjenim obimom, uz organizovana dežurstva. Prva smena će biti od 8 do 14, a druga od 14 do 20 sati. Na Opštoj medicini radiće po jedan lekar u smeni, takođe i u Medicini rada.

детаљније
Pregledi u Taoru izuzetno značajni za meštane

Medicinska ekipa Doma zdravlja danas je obavila poslednji sezonski pregled za meštane Gornjeg i Donjeg Taora u njihovim školskim zgradama. U prisnim, donekle i dirljivim susretima sa žiteljima ovih brdskih i zabačenih sela, koji nemaju ambulantu, mogao se shvatiti sav značaj rada primarne zdravstvene zaštite.

детаљније
Poslednji sezonski pregledi meštana Taora

U sredu 27. aprila, kao i svake poslednje srede u mesecu u periodu oktobar-april, Дом здравља Ваљево organizuje preglede meštana Gornjeg i Donjeg Taora u tamošnjim školskim zgradama. U Gornjem Taoru, gde ima manje žitelja, pregledi će početi u 8 sati, u Donjem Taoru od 9.30.

детаљније
Sistematski pregled za kolektiv OŠ „Sestre Ilić“

Nastavljajući akciju besplatnih sistematskih pregleda za kolektive škola, Дом здравља Ваљево je danas organizovao pregled za deo zaposlenih Osnovne škole „Sestre Ilić“.

детаљније
Dan planete Zemlje obeležen u školi u Divcima

Povodom Dana planete Zemlje, u Osnovnoj školi „Stevan Filipović“ u Divcima danas su predstavnici Službe polivalentne patronaže, Zavoda za javno zdravlje Valjevo i Crvenog krsta Valjevo održali predavanje učenicima o zaštiti životne sredine.

детаљније
Patronaži zahvalnica Udruženja penzionera za dugogodišnju saradnju

Za dugogodišnju saradnju i preventivne preglede u mesnim zajednicama, na Godišnjoj skupštini Udruženja penzionera Valjeva dodeljena je zahvalnica Službi polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo.

детаљније
Otvaranje izložbe i predavanje o Valjevskoj bolnici

Juče je u našoj ustanovi održan svojevrsni kulturni događaj, koji je u vezi sa tradicijom i prošlošću Valjeva i Srbije, ali i istorijom medicine kod nas. Prvi put je u jednoj zdravstvenoj ustanovi, u našem Edukativnom centru, otvorena izložba „Valjevo 1914-1915. godine–grad bolnica“ Narodnog muzeja iz Valjeva i održana prezentacija dr Vladimira Krivošejeva „Valjevska bolnica–nova periodizacija“.

детаљније
Otvaranje izložbe i predavanje o Valjevskoj bolnici

U utorak 12. aprila u 13 sati, u Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo, biće otvorena izložba „Valjevo 1914-1915. godine – grad bolnica“ Narodnog muzeja iz Valjeva i održano predavanje dr Vladimira Krivošejeva „Valjevska bolnica – nova periodizacija“.

детаљније
Uspešna akcija Patronaže povodom Svetskog dana zdravlja

Polivalentna patronažna služba Doma zdravlja Valjevo, u saradnji sa Crvenim krstom Valjevo i Medicinskom školom „Dr Miša Pantić“, u četvrtak 7. aprila obeležila je Svetski dan zdravlja.

детаљније
Zdravstveno-vaspitni rad u vrtićima i školama

Polivalentna patronažna služba DZ Valjevo, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Valjevo i Crvenim krstom Valjevo, u martu je realizovala zdravstveno-vaspitna predavanja, uz prikaz zdravstvenih izložbi, na temu ,,Štetnost duvanskog dima na zdravlje ljudi“, a pod sloganom „Svaka cigareta smeta“.

детаљније
Dom zdravlja započeo proces akreditacije

Дом здравља Ваљево započeo je novi postupak akreditacije kod Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Akreditacija je izuzetno značajna jer predstavlja zvaničnu potvrdu kvaliteta rada zdravstvene ustanove na osnovu utvrđenih standarda.

детаљније
Premijer Aleksandar Vučić otvorio novu ambulantu u Divcima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine grada Valjeva dr Mihailo Jokić i direktor Doma zdravlja dr Zaven Der Hazarjan otvorili su danas novoizgrađenu ambulantu u selu Divci.

детаљније
Obeležen Svetski dan borbe protiv tuberkuloze

Zajedničkom akcijom Zavoda za javno zdravlje Valjevo, Službe polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo i Crvenog krsta Valjevo, juče je na Gradskom trgu obeležen 24. mart – Svetski dan borbe protiv tuberkuloze.

детаљније
Skrining za rano otkrivanje karcinoma debelog creva

Дом здравља Ваљево jedna je od ustanova primarne zdravstvene zaštite u Srbiji koje su uključene u Nacionalni program skrininga kolorektalnog karcinoma.

детаљније
Info-pult Doma zdravlja

Dom zdravlja je formirao Info-pult za pacijente, odmah na ulazu u zgradu. Službenici Info- pulta će direktno ili preko telefona 315-00-38 svim danima od 7 do 21 čas davati informacije o rasporedu rada lekara po smenama i po ordinacijama.

детаљније
Telefonsko savetovalište za negu i razvoj deteta

Telefonsko savetovalište „Deca Srbije“ u Patronažnoj službi Doma zdravlja, pozivom na broj 315-00-29, radi svakog dana od 7 do 19 sati, ukljućujući vikende i državne praznike.

детаљније
Psihofizička priprema trudnica za porođaj

Psihofizička priprema trudnica za porođaj sprovodi se u Službi za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja od 2013. godine.

детаљније
Uspešno Medicinsko selo u Kamenici

U okviru manifestacije „Medicinsko selo“ u Valjevskoj Kamenici juče je od 8 do 14 časova pregledano preko 350 meštana varošice i okolnih sela.

детаљније
Nastavljeni preventivni pregledi za kolektive škola

Još jedan uspešan preventivni pregled je iza Doma zdravlja Valjevo. Danas je besplatan sistematski pregled organizovan za 21 člana kolektiva Osnovne škole „Stevan Filipović“ iz Divaca, 17 žena i pet muškaraca. Maksimalan odziv, odlična komunikacija i atmosfera, kao i efikasan rad, obeležili su i i ovu kontrolu zdravlja prosvetnih radnika.

детаљније
„Medicinsko selo – Kamenica 2016“ – vidimo se u nedelju!

Pod sloganom „Život teče-zdravlje najpreče“ u nedelju 28. februara u Valjevskoj Kamenici održaće se prvo ovogodišnje„Medicinsko selo“. U pitanju je tradicionalna, velika i masovna preventivna akcija kontrole zdravlja stanovništva, koju je Дом здравља Ваљево započeo još 1998. i po čemu je postao prepoznatljiv u Srbiji.

детаљније
Preventivni pregledi za kolektiv OŠ „Stevan Filipović“ Divci

Дом здравља Ваљево u subotu 27. februara, od 7.30 do 10 časova, organizuje besplatan preventivni sistematski pregled za kolektiv Osnovne škole „Stevan Filipović“ iz Divaca.

детаљније
Predavanje „Samopregled dojke“ za kolektiv OŠ „Stevan Filipović“ Divci

U školi OŠ „Stevan Filipović“ u Divcima danas su patronažne sestre Vesna Pavlović i Danijela Gajić za ženski deo kolektiva održale predavanje na temu „Samopregled dojke“.

детаљније
Pregledi u Gornjem i Donjem Taoru

U sredu 24. februara, kao i svake poslednje srede u mesecu, Дом здравља Ваљево organizuje preglede meštana Gornjeg i Donjeg Taora u tamošnjim školskim zgradama.

детаљније
U nedelju 28. februara „Medicinsko selo“ u Valjevskoj Kamenici

Tradicionalna akcija Doma zdravlja pod nazivom „Medicinsko selo“ održaće se u nedelju 28. februara od 8 do 14 sati u Valjevskoj Kamenici, uz učešće oko 80 lekara i medicinskih sestara i tehničara.

детаљније
Mesec dana rada Škole za ishranu odojčadi

Vrlo je važno da se ishrani beba posveti odgovarajuća pažnja jer se pravovremenim uvođenjem namirnica u ishranu ublažava mogućnost pojave različitih tegoba i alergija. Tako se stvaraju preduslovi za zdrav i pravilan razvoj deteta.

детаљније
Gradsko veće usvojilo Program rada Doma zdravlja za 2016. godinu

Gradsko veće je na sednici održanoj prošle nedelje, između ostalog, usvojilo i Program rada Doma zdravlja Valjevu za 2016. godinu, koji će Grad iz budžeta finansirati sa 16,2 miliona dinara. Obrazlažući gradskim većnicima Program rada direktor Zaven der Hazarjan je, pored redovnih aktivnosti Doma zdravlja...

детаљније

Издвајамо